29.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Νίκος Πλακιάς: «Όσο υπάρχει το αντίτιμο δεν θα πάω στη συναυλία» – «Δε μας χωρίζει τίποτα, ο πόνος είναι κοινός. Στα δικαστήρια θα μας βρουν όλους ενωμένους»

Ημερομηνία:

«Δεν έκανα κανένα βήμα πίσω. Εφόσον οι αρμόδιες Αρχές έκριναν ότι η συναυλία τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, εγώ δεν είχα κανέναν άλλον λόγο να αμφισβητήσω τις αποφάσεις αυτές», επισήμανε ο Νίκος Πλακιάς μιλώντας στο Mega.

«Δεν υπήρχε καμία διχόνοια, καμία διαμάχη, καμία διάσπαση. Από τη στιγμή που θα γίνει η συναυλία και θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά μας και στην υπόθεση των Τεμπών, φυσικά και έπρεπε να παρακινήσω όποιος ήταν να πάει (…) άσχετα αν εγώ δε θα είμαι. Θεωρώ ότι ήταν το σωστό, αυτό έκανα», επισήμανε.

«Στα δικαστήρια θα μας βρουν όλους εκεί»

«Δε μας χωρίζει τίποτα, ο πόνος είναι κοινός, ο στόχος είναι κοινός. Όσο πλησιάζουμε στις ημέρες που θα ξεκινήσει η δίκη θα είμαστε πάντα όλο και πιο πολύ ενωμένοι. Ξεκινώντας τα δικαστήρια θα μας βρουν όλους εκεί απέναντι, ο στόχος μας θα είναι να κλείσουμε φυλακή όσους περισσότερους μπορούμε», πρόσθεσε ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη.

«Συμφωνούμε σε πάρα πολλά θέματα, ιδίως δραστηριότητες, φιλανθρωπίες, αλλά δεν είναι δυνατόν να ενεργήσουμε 250 άτομα με το ίδιο σκεπτικό στο νομικό πλαίσιο. Η λέξη ευρωπαϊκά δικαστήρια μας έκανε να θυμώσουμε ακόμα περισσότερο. Εδώ δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα ελληνικά δικαστήρια, είναι μια μακρόχρονη δίκη η οποία θα διαρκέσει 6 με 8 χρόνια. Αν δεν τελεσιδικήσει η δίκη στο ελληνικό δικαστήριο δεν μπορούμε να πάμε στα ευρωπαϊκά», επισήμανε.

Αναφερόμενος στον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, ο Νίκος Πλακιάς τόνισε: «Ο σύλλογος από την αρχή που μαζευόμασταν και κάναμε τις συνεδριάσεις, λέγαμε ότι πρέπει να γίνει ένας σύλλογος ο σκοπός του οποίου θα είναι να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες, συγκεντρώσεις, να βοηθάμε οργανώσεις που έχουν ανάγκη, πάντα όμως αφιλοκερδώς και χωρίς να ζητήσουμε ουδεμία δραχμή. Η σύγκρουση με τον σύλλογο επήλθε όταν βάλανε ένα αντίτιμο των 10 ευρώ. Εκεί αποσχιστήκαμε σχεδόν όλες οι οικογένειες. Εφόσον όμως ο σύλλογος είναι νόμιμος και λειτουργεί και έχει σφραγίδα, δεν μπορώ να αμφισβητήσω τη νομιμότητά του».

«Υπάρχει περίπτωση εγώ να έλεγα ποτέ ότι θα κάνει η Μαρία συναυλία για να “τσεπώσει”;»

Για τη Μαρία Καρυστιανού, ο Νίκος Πλακιάς ξεκαθάρισε: «Έχουμε πάρα πολύ αγώνα μπροστά μας, δεν αμφισβητώ κανένα κίνητρο από κανέναν συγγενή οικογένειας. Θα ήταν για μένα άτοπο να πω ότι η Μαρία δεν πρόσφερε. Αγκαλιά ήμασταν, δακρύζαμε. (…) Όλοι μάς περιμένουν στη γωνία για διάσπαση, ανθρωποφαγία. Δεν ισχύουν αυτά, η ανάρτηση ήταν ξεκάθαρη, ήμασταν αντίθετοι στο θέμα του αντιτίμου. Δεν είχαμε καμία διαφωνία με κανέναν άλλον. Δεν υπάρχει περίπτωση να διασπαστούμε, στα δικαστήρια θα μας βρουν όλους μαζί. Όσο υπάρχει το αντίτιμο, δεν μπορώ να πάω στη συναυλία, είναι σαν να καταπατώ τα πιστεύω μου».

«Υπάρχει περίπτωση εγώ να έλεγα ποτέ ότι θα κάνει η Μαρία συναυλία για να “τσεπώσει”; Είναι δυνατόν να αφήσω σκιές για οικονομικές εκκρεμότητες για την κα Καρυστιανού; Η κα Καρυστιανού ήταν η πρώτη που βγήκε για τα Τέμπη. Αλλά ό,τι γίνεται να γίνεται στο όνομα του παιδιού του καθενός. Είναι ορισμένες κόκκινες γραμμές που πρέπει να τις σεβαστούμε», καταλήγει.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Πιθανή η πρόκληση πυρηνικού όλεθρου από το Ισραήλ

Δεν είναι καθόλου απίθανο το εφιαλτικό σενάριο ενός πυρηνικού...

Το κόλπο γκρόσο γνωστού κρητικού επιχειρηματία – Πάνω από 20 εκατ. ευρώ ο κρυφός τζίρος

«Πάρτι» φοροδιαφυγής είχε στήσει επιχειρηματίας από την Κρήτη στο...

Νέες αφίξεις μεταναστών στη Γαύδο: Ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια νέα σειρά επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών...