17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Νίκος Τζινευράκης, υποψήφιος βουλευτής ΛΑ.Ε.: Δεν εξαγοραστήκαμε, δεν ακολουθήσαμε την κωλοτούμπα του Τσίπρα για να αναλάβουμε υπουργικούς και βουλευτικούς θώκους

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Τζινευράκης είναι γέννημα – θρέμμα της Νέας Χώρας. Μεγάλωσε εκεί σε δύσκολα χρόνια που τα σημάδεψαν η φτώχεια αλλά και η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων. Από μικρός ήταν ενεργός πολίτης. Το 1975 πρωτοστάτησε στους αγώνες για να γίνει ο «Δαίδαλος» δημόσια σχολή. Το 1982 ήταν από τους πρωτεργάτες ίδρυσης του «Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων», τη δεκαετία του ’80 σπούδαζε στο ΤΕΙ Ηρακλείου αλλά ταυτόχρονα εργαζόταν και ήταν ενεργός στο «Σωματείο Σερβιτόρων Ανατολικής Κρήτης».

Ο Νίκος Τζινευράκης είναι όμως και οικογενειάρχης. Ως πρόεδρος του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων» σε διάφορα σχολεία αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. της «Ένωσης Γονέων Χανίων» για τρεις θητείες, έδωσε και σε αυτό τον τομέα αγώνες.

Το 2009 ηγήθηκε του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου 800 συμβασιούχων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στον αγώνα που έδωσαν για να σώσουν την εργασία τους.

Ενεργός και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης, συμμετέχει στις διαδικασίες και στις δράσεις στο Στέκι Μεταναστών ενώ βοηθούσε και την Κοινωνική Κουζίνα που σκοπό είχε την προσφορά συσσιτίων σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Πολιτικά ενταγμένος στο ΚΚΕ, συμμετείχε στην ίδρυση του ΣΥΝ, αγωνίστηκε για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύθηκε και ένιωσε προδομένος από τη μεταστροφή του «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ» και παραμένωντας συνεπής στην ιστορία του αποχώρησε και εντάχθηκε στη Λαϊκή Ενότητα.

Από εκεί, συνέχισε να δίνει το παρών σε αγώνες, όπως σε αυτούς ενάντια στην παραχώρηση του αεροδρομίου στη Fraport και για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας.

Η ζωή του Νίκου Τζινευράκη είναι συνδεδεμένη με αγώνες για δικαιώματα, εργασιακά και κοινωνικά. Είναι ένας ενεργός πολίτης, ένας καλός οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος που έμεινε πιστός στα πιστεύω του. Και σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Χανίων σε μία δύσκολη συγκυρία για το κόμμα μετά το αναπάντεχα χαμηλό ποσοστό που κατέγραψε στις Ευρωεκλογές αλλά και σε μια συγκυρία όπου διαφαίνεται καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μας σημειώνει ότι το ποσοστό που έλαβε η ΛΑ.Ε. ήταν αρκετά κάτω των προσδοκιών «αλλά ήμασταν και υποψιασμένοι». Όπως σημειώνει, η Λαϊκή Ενότητα υπήρξε δέκτης μίας συστηματικής επίθεσης από «πληρωμένους κονδυλοφόρους» που αποσιωπούσαν ή χλεύαζαν την πλούσια δραστηριότητα του κόμματος σε μια σειρά ζητήματα, όπως λ.χ. με τους ακτιβισμούς που οδήγησαν στην αποτροπή εκατοντάδων πλειστηριασμών.

Ο κ. Τζινευράκης αναγνωρίζει ότι η κινηματική δράση τα τελευταία χρόνια δεν έχει την ίδια ένταση. Συσχετίζει αυτή την πτώση με τη λογική του μονόδρομου που κυριάρχησε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και που οδήγησε τους πολίτες στην παραίτηση και την κατάθλιψη. «Σήμερα οι Έλληνες θεωρούνται οι πιο μοναχικοί άνθρωποι στην ΕΕ. Βιώνουν «κατά μόνας» τα αδιέξοδά τους», σημειώνει ο κ. Τζινευράκης και προσθέτει ότι η φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων τα χρόνια της κρίσης σε άλλες χώρες συντελεί στη μείωση των αντιδράσεων τη στιγμή που όσοι παραμένουν στην Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι σε συνθήκες που δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Ο κ. Τζινευράκης αναφέρει μια σειρά λόγους που κάποιος πολίτης θα πρέπει να ψηφίσει Λαϊκή Ενότητα. «Δεν εξαγοραστήκαμε, δεν ακολουθήσαμε την κωλοτούμπα του Τσίπρα για αναλάβουμε υπουργικούς και βουλευτικούς θώκους (καρέκλες),καταψηφίσαμε το 3ο μνημόνιο και εγκαταλείψαμε τον ΣΥΡΙΖΑ σεβόμενοι αυτούς που μας ψήφισαν», είπε ενώ τόνισε ότι «πιστεύουμε στην γνήσια πατριωτική αριστερά όπως την έκφρασε ο Άρης Βελουχιώτης και ο Τσε».

Ο κ. Τζινευράκης θεωρει ότι οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες. Λέει ότι «κάθε υποδομή που είναι απαραίτητη για την στοιχειώδη λειτουργία του κράτους, έχει εκχωρηθεί σε ξένες χώρες όπως και η ανεξαρτησία της χώρας σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο με το οποίο εποπτεύεται η χώρα …!»

Ο κ. Τζινευράκης σε ερώτηση για τις προτεραιότητες της Λαϊκής Ενότητας για την Κρήτη είπε ότι τάσσεται υπέρ του ελεγχόμενου και ποιοτικού τουρισμού που θα συνδέεται με την τοπική οικονομία και με φραγμό στην αχαλίνωτη τσιμεντοποίηση.

Τάσσεται επίσης ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών «που εκχερσώνουν τα όρη μας χωρίς οφέλη και καταστροφή του περιβάλλοντος, πέραν των τοπικών αναγκών και προς όφελος των πολυεθνικών».

Επίσης, δηλώνει ότι η ΛΑ.Ε. είναι ενάντια στην πρόσφατη συμφωνία για τα κοιτάσματα στην ΝΔ Κρήτη που έγινε, όπως είπε, με δυσμενείς οικονομικούς όρους.

"google ad"

Ο κ. Τζινευράκης καταλήγοντας, λέει ότι η μόνη χαμένη ψήφος είναι στην ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Ζητά την ψήφο στη Λαϊκή Ενότητα γιατί “η Λαϊκή Ενότητα θα είναι μαζί με τους πολίτες στα δύσκολα”.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Τζινευράκη:

ΕΡ.: κ. Τζινευράκη, μείνατε έκπληκτος από τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε η Λαϊκή Ενότητα στις ευρωεκλογές; Ποιος θεωρείται ότι είναι ο λόγος της πτώσης;

Νίκος Τζινευράκης: Το ποσοστό ήταν αρκετά κάτω των προσδοκιών μας αλλά ήμασταν και υποψιασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όσον αφορά την αιτία ή τα αίτια της πτώσης θα πώ την προσωπική μου γνώμη γιατί αυτά θα συζητηθούν μετά και τις βουλευτικές εκλογές συλλογικά.

Οι θέσεις της ΛΑΕ ως συνέχεια των θέσεων της «Αριστερής Πλατφόρμας» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν οι μόνες ρεαλιστικές προτάσεις διεξόδου από την μνημονιακή «φυλακή». Ποτέ δεν έγινε συζήτηση στην κοινωνία για την άλλη πρόταση με κύρια ευθύνη την Αυλή του Αλέξη Τσίπρα.

Το Τραπεζικό σύστημα των μνημονίων με υπηρέτη του την «κυβέρνηση», τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, φρόντισε να φιμώσει δια ροπάλου την ΛΑΕ, αποκρύπτοντας κάθε πρωτοβουλία και δραστηριότητα του κόμματος. Η αποτροπή εκατοντάδων  πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από ακτιβισμούς της ΛΑΕ και άλλων συλλογικοτήτων, αποσιωπήθηκε ολοσχερώς ή εχλευάζετο από «πληρωμένους κονδυλοφόρους». Επίσης είχαμε Ευρωβουλευτή τον Νίκο Χουντή και ενώ δικαιούμασταν τηλεοπτικό χρόνο στα ΜΜΕ – όπως και τα άλλα κόμματα – δεν μπορέσαμε να προβάλλουμε την δραστηριότητά του, τουλάχιστον από τα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα. Δραστηριότητα που τον βράβευσε ως τον πιο «οικολόγο» βουλευτή, χωρίς να είναι ενταγμένος σ` αυτή την ευρωομάδα ! Φυσικά δεν αρνούμαστε και τις δικές μας ευθύνες στην αντιμετώπιση της κατάστασης!

Τουναντίον, καινοφανή κόμματα χωρίς παρελθόν αλλά με έντονη προβολή συγκέντρωσαν καλά ποσοστά ….!

ΕΡ.: Είστε ένας άνθρωπος δραστήριος στα κοινωνικά κινήματα της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Όμως, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αποτραβηχθεί και ο αντίκτυπος των κινημάτων είναι μικρότερος. Θεωρείται ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι της συμμετοχής των πολιτών στα κοινωνικά κινήματα ή υπάρχουν άλλοι λόγοι που έχουν οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας από το να αποσυρθούν από τους κοινωνικούς αγώνες;

Ν.Τ: Από το 2012 που φάνηκε ότι η επόμενη Κυβέρνηση θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε μια σεναριολογία για την «λύτρωση» των δεινών του Λαού. << Δεν χρειάζεται ν` αγωνιστούμε για την πώληση των αεροδρομίων γιατί θα έρθει ο Τσίπρας με την κυβέρνησή του να ακυρώσει την συμφωνία >> έλεγε επιφανές στέλεχος τότε …!

Το πραξικόπημα της ανατροπής της βούλησης του Ελληνικού Λαού με το υπερήφανο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 με ευτελή επιχειρήματα, σωρεία ψεμάτων και παραπληροφόρησης που αποκαλύφθηκαν με το 3ο μνημόνιο, οδήγησαν στην απογοήτευση και τον  «ευνουχισμό» κάθε ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Την προδοσία αυτή και τον Τσίπρα, εστήριξαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το «Ποτάμι» με τους 222 ψήφους υπέρ του 3ου μνημονίου.

Ένα στοιχείο που παράτεινε την ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό του «προτέρου εντίμου βίου» επειδή δεν είχε ασκήσει κυβερνητική εξουσία και δεν εβαρύνετο με σκάνδαλα.

Η συνεχής παραπληροφόρηση με την «λογική» του μονόδρομου και της θεωρίας της σχολής του Σικάγου «σόκ και δέος» ώθησαν στην παραίτηση και την κατάθλιψη. Σήμερα οι Έλληνες θεωρούνται οι πιο μοναχικοί άνθρωποι στην ΕΕ που βιώνουν «κατά μόνας» τα αδιέξοδά τους, Ο πιο αξιοζήλευτος κοινωνικά Λαός της Ευρώπης, βλέπει τα παιδιά του να ξενιτεύονται για να ζήσουν !

Ένας σημαντικός παράγοντας αντίδρασης και διεκδίκησης ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης είναι η νεολαία, η οποία συνεχώς συρρικνώνεται (700.000) μετανάστευσαν στα χρόνια της κρίσης. Και αυτοί που μένουν αδυνατούν λόγω της ανεργίας και των ευτελών μισθών να δημιουργήσουν οικογένεια, πολλώ μάλλον η απόκτηση παιδιών με τις ανάλογες υποχρεώσεις !

ΕΡ.: Γιατί θεωρείται κρίσιμη την ψήφο στο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας;

Ν.Τ.: Η ψήφος στην ΛΑΕ είναι κρίσιμη από πολλές πλευρές.

α) Πρώτη και κύρια είναι η ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου από την κρίση. ΤΩΡΑ. Όχι στο ακαθόριστο μέλλον.

β) Η φερεγγυότητα λόγων και έργων. Δεν εξαγοραστήκαμε στην κωλοτούμπα του Τσίπρα για υπουργικούς και βουλευτικούς θώκους (καρέκλες) αλλά καταψηφίσαμε το 3ο μνημόνιο και εγκαταλείψαμε τον ΣΥΡΙΖΑ σεβόμενοι αυτούς που μας ψήφισαν.

γ) Παλεύαμε και θα παλέψουμε για την ενότητα όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων σε ένα κοινό παρονομαστή γιατί μόνον έτσι θ` ανατρέψουμε την πορεία προς την καταστροφή.

δ) Γιατί πιστεύουμε στην γνήσια πατριωτική αριστερά όπως την έκφρασε ο Άρης Βελουχιώτης και ο ΤΣΕ. Παραδείγματα που έγραψε με χρυσά γράμματα η Ιστορία.

ΕΡ.: Κρίνοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε ποια σημεία θεωρείται άφησε θετικό το αποτύπωμα και σε ποια αρνητικό. Και που γέρνει η ζυγαριά;

Ν.Τ.:  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά ήταν ειλικρινής με τον Ελληνικό Λαό, τότε η πολιτική και κατά συνέπεια η κοινωνική κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική για το μέλλον !!!

Οι προσωπικές του επιλογές οδήγησαν την χώρα σε αδιέξοδα, τους νέους στην απόγνωση και την απόδραση, τους μισθωτούς στην υποδούλωση και τους συνταξιούχους στον μαρασμό. Το ξεπούλημα της χώρας, κομμάτι – κομμάτι στα οικονομικά αρπακτικά καθώς και τα σπίτια στους πλειστηριασμούς ! Κάθε υποδομή που είναι απαραίτητη για την στοιχειώδη λειτουργία του κράτους, έχει εκχωρηθεί σε ξένες χώρες όπως και η ανεξαρτησία της χώρας σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο με το οποίο εποπτεύεται η χώρα …!

Ποιος εξέπλυνε, έδωσε ζωή και δυνάμωσε τα πολιτικά πτώματα του 2015 (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) που σήμερα παρουσιάζει ως μπαμπούλα ο ΣΥΡΙΖΑ ;;; Τι έχει να μας πεί όταν βγαίνει ο Κ. Μητσοτάκης και κάνει λόγο για 7ήμερη δουλεία και αναπροσαρμογή της Δημόσιας Υγείας σύμφωνα με το ολέθριο σύστημα του δικτάτορα Πινοσέτ στην Χιλή ; Άς σταματήσει η Αυλή  και ο κ. Τσίπρας τα κροκοδείλια δάκρυα για τον Λαό, στο όνομα του οποίου «διαπραγματεύεται» συνεχώς με αρνητικά αποτελέσματα !

ΕΡ.: Εφόσον το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας εισέλθει στη Βουλή και εσείς εκλεγείται, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Ν.Τ.: Οι προτεραιότητές μας για την Κρήτη είναι εναρμονισμένες με την γεωγραφική και γεωστρατηγική θέση της νήσου.  Το σπάνιο κλίμα της και η ποκιλία του μικροκλίματός της την κάνει ιδανικό τόπο βιολογικής καλλιέργειας, κτηνοτροφίας στον πρωτογενή τομέα και τον δευτερογενή τομέα, με μεγάλα εισοδηματικά οφέλη. Ο ελεγχόμενος και ποιοτικός τουρισμός θα συνδέεται με την τοπική οικονομία και με φραγμό στην αχαλίνωτη τσιμεντοποίηση που προγραμματίζουν. Αποτροπή των ανεμογεννητριών που εκχερσώνουν τα όρη μας χωρίς οφέλη και καταστροφή του περιβάλλοντος, πέραν των τοπικών αναγκών και προς όφελος των πολυεθνικών. Είμαστε αντίθετοι στην πρόσφατη συμφωνία για τα κοιτάσματα στην ΝΔ Κρήτη και μάλιστα με δυσμενείς οικονομικούς όρους.

Η οικονομική διέξοδος από την κρίση για την Πατρίδα μας και ιδιαίτερα για την Κρήτη, περνά μέσα από την πάλη μας για να υπάρχει ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο και την αποδέσμευσή μας από το ΝΑΤΟ που μόνο προβλήματα και κινδύνους μας φορτώνει από το 1952 μέχρι σήμερα.

Η μόνη χαμένη ψήφος είναι στην ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Ψήφος στην «Λαϊκή Ενότητα» που έτσι κι` αλλιώς θα είμαστε μαζύ στα δύσκολα

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...