19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Νίκος Χουντής: «Σας ανησυχεί το φαινόμενο της αύξησης των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα;»

Ημερομηνία:

Μάριο Ντράγκι: «Στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες αναμένεται να αυξάνεται ο ρυθμός των μη εξυπηρετούμενων, κόκκινων, δανείων, και με την ύφεση εξακολουθεί αυτό να εντείνεται … αλλά δεν έχουμε νέα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στην παρούσα φάση».Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, κ. Μάριο Ντράγκι, σε διάλογο που διεξήχθη στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ερωτώμενος από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, αφού επιβεβαίωσε ότι «στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες αναμένεται να αυξάνεται ο ρυθμός των μη εξυπηρετούμενων, κόκκινων, δανείων, και με την ύφεση εξακολουθεί αυτό να εντείνεται», απέφυγε να σχολιάσει το κρίσιμο ερώτημα του «τι θα συμβεί εάν συνεχιστεί ο ρυθμός της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα».

Το γεγονός ότι ο κ. Ντράγκι απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα του Νίκου Χουντή προκάλεσε την παρέμβαση της Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Σάρον Μπόουλς, η οποία του υπενθύμισε ότι δεν είχε απαντήσει πλήρως την ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχετικά βίντεο με τους διαλόγους βρίσκονται εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=vXFrVb2YmjQ&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...