26.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Νίκος Χουντής για τη συνέντευξη Προβόπουλου, σχετικά με το κλείσιμο των μη βιώσιμων επιχειρήσεων

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη συνέντευξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλου στους Financial Times, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στις ευρωεκλογές, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βόμβα για την οικονομία αλλά και για το success story που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, αποτελεί η χθεσινή δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στους Financial Times, με την οποία κάλεσε τις τράπεζες να κλείσουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης προς χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θεωρούν μη βιώσιμες, οδηγώντας τις ουσιαστικά στον αφανισμό.

Ενώ τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις, και η σημερινή, «μοχθούσαν», για κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και δημιουργούσαν δήθεν «χρηματοδοτικά εργαλεία», για να ανοίξουν επιτέλους οι χρηματοδοτήσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσες έχουν ακόμη επιζήσει από τη μνημονιακή λαίλαπα, η δήλωση του κ. Προβόπουλου αποτελεί τη μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας και ταυτόχρονα παραδοχή, ότι το σχέδιο της εξαφάνισης των μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων συνεχίζεται σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιματική Αλλαγή και Δημοσιογραφία στην Κρήτη: Νέοι δρόμοι για την Ενημέρωση

Θεματικά Εργαστήρια για Δημοσιογράφους διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με...

Γιορτή Κρητικής Διατροφής και φέτος στο Ρέθυμνο

Την Γιορτή Κρητικής Διατροφής συνδιοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά,...

Ημερίδα: “Κλιματική κρίση και βιωσιμότητα του Αμπελοοινικού τομέα”

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου, με ώρα έναρξης 08:30πμ, στην...