13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Νίκος Χουντής προς Μοσκοβισί και Ντομπρόβσκις: Εμβάθυνση της ΟΝΕ σημαίνει περισσότερη λιτότητα και λιγότερη δημοκρατία

Ημερομηνία:

Έντονη κριτική άσκησε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, ενάντια στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) και του Ευρώ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των προτάσεων της Κομισιόν για την εμβάθυνση της ΟΝΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής απευθυνόμενος στους Επιτρόπους Μοσκοβισί και Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι, “Η ΟΝΕ και το Ευρώ αποδείχτηκαν ένας οικονομικός και πολιτικός μηχανισμός επιβολής συγκεκριμένων πολιτικών, προς όφελος των ισχυρότερων οικονομικά χωρών και του κεφαλαίου” και υπογράμμισε ότι, “Στα 18 χρόνια ζωής της ΟΝΕ και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας έχει εφαρμοστεί η σκληρότερη λιτότητα, με αποτέλεσμα να διευρυνθούν οι περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες”.

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ άσκησε κριτική στο Ευρώ, σημειώνοντας ότι, “Μνημονιακές κυβερνήσεις, σαν και αυτή της Ελλάδας, και ευρωπαϊκοί θεσμοί, στο όνομα των κανόνων και της σταθερότητας της ΟΝΕ έχουν παραβιάσει τις ευρωπαϊκές Συνθήκες, τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τα εθνικά συντάγματα, έχουν ακυρώσει δημοψηφίσματα, έχουν απαξιώσει τη βούληση των λαών και τη δημοκρατία”, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι, “Σήμερα η ανάγκη εμβάθυνσης της ΟΝΕ, επί της ουσίας ζητά περισσότερη λιτότητα, περισσότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στο νερό, στην ενέργεια, στις μεταφορές, λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, περισσότερη ανεργία και ανασφάλεια.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...