25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

“ΝΑΙ” στο ΝΑΤΟ, “ΟΧΙ” όμως σε στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικά στο έδαφός της, λεει η Σουηδία

Ημερομηνία:

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα της Σουηδίας υποστήριξε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ με μία επιφύλαξη: η συμμαχία δεν πρέπει να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα και να δημιουργήσει μόνιμες βάσεις στο έδαφος του βασιλείου. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί.

«Το συμβούλιο του κόμματος στη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2022 αποφάσισε ότι το κόμμα θα εργαστεί για να υποβάλει αίτηση η Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Σοσιαλδημοκράτες.

Ταυτόχρονα, η Σουηδία εξέφρασε «μονομερείς επιφυλάξεις κατά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και μόνιμων βάσεων στο σουηδικό έδαφος».

Στις 13 Μαΐου, κυκλοφόρησε μια διακομματική κοινοβουλευτική έκθεση στη χώρα, η οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα αύξανε το επίπεδο ασφάλειας του βασιλείου. Η συζήτηση για αυτό το έγγραφο θα διεξαχθεί στο Κοινοβούλιο στις 16 Μαΐου, την ίδια ημέρα που η σουηδική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει πρόσθετη συνεδρίαση για να λάβει επίσημη απόφαση σχετικά με την αίτηση ένταξης στη συμμαχία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Svenska Dagbladet, το βασίλειο μπορεί να στείλει έγγραφα στις Βρυξέλλες στις 17 Μαΐου.

Mε πληροφορίες από tass
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ