18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΝΑΤΟϊκή Eurovision: Η νίκη της Ουκρανίας δείχνει την «τεράστια υποστήριξη» του κόσμου στη χώρα

Ημερομηνία:

Η νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δείχνει “την τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο” στη χώρα αυτή στην οποία επιτέθηκε η Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO Μίρτσεα Τζεοάνα.

“Είδαμε χθες (Σάββατο) την τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο σε όλη την Ευρώπη (…) Βεβαίως, το τραγούδι ήταν υπέροχο, είναι υπέροχο”, υπογράμμισε ο Τζεοάνα πριν από την σύνοδο για δεύτερη ημέρα σήμερα των υπουργών Εξωτερικών του NATO στο Βερολίνο.

Οι Ρώσοι “εξαπέλυσαν τον πιο βάναυσο και κυνικό πόλεμο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο“, πρόσθεσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Πρωτιά για την Ουκρανία – Στην 8η θέση η Ελλάδα

Η Ουκρανία με το Stefania των Kalush Orchestra ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision συγκεντρώνοντας συνολικά 631 βαθμούς εκ των οποιων οι 419 απο το κοινό.

Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» βρέθηκε στην 8η θέση με 215 βαθμούς. Η βαθμολογία της Ελλάδας διαμορφώθηκε λαμβάνοντας 158 βαθμούς από τις επιτροπές, καθώς έξι χώρες της έδωσαν 12 βαθμούς και δύο 10, ενώ 57 βαθμούς πήρε από τους τηλεθεατές.

Τη 2η θέση κατέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο με 466 βαθμούς εκ των οποιων οι 183 από το κοινό, την 3η θέση η Ισπανία με 459 βαθμούς εκ των οποίων οι 228 από το κοινό, στην 4η θέση βρέθηκε η Σουηδία με 438 βαθμούς εκ των οποίων οι 180 απο το κοινό και την πεντάδα έκλεισε η Σερβία με 312 βαθμούς εκ των οποιων οι 225 απο το κοινό.

Ακολούθησε η Ιταλία με 268 και η Μολδαβία με 253 βαθμούς, ενώ την 9η και 10η θέση κατέλαβαν η Πορτογαλία με 207 βαθμούς και η Νορβηγία με 182 βαθμούς αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ