16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Να αθωωθεί ο συμφοιτητής μας!”: Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Πολυτεχνείου Κρήτης για τη δίκη του γραμματέα του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου

Ημερομηνία:

Aνακοίνωση με την οποία εκφράζει τη στήριξή τους προς τον γραμματέα του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου και μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΑΑΚ), εξέδωσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Την Τρίτη 21/3/2023, φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, γραμματέας του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου και μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΑΑΚ), δικάζεται για δήθεν οπλοκατοχή, καθώς η Ασφάλεια Χανίων βρήκε ένα παλιό φυσίγγι όταν εισέβαλε σπίτι του (27/2/2021) και μάλιστα χωρίς ένταλμα, ενώ την ίδια μέρα προχώρησε και σε προσαγωγές φοιτητών του ΠΚ.

Η περίοδος που επιλέχθηκε να εισβάλουν σπίτι του, ήταν η περίοδος που οι φοιτητές ήταν στο δρόμο εκφράζοντας την αντίδρασή τους ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Το παραπάνω, ήταν ενταγμένο στις προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους φοιτητές, όπως ήταν η καταστολή της νεολαίας στις πλατείες την περίοδο της καραντίνας αλλά και οι διαλύσεις συγκεντρώσεων με ξύλο και χημικά, πρόστιμα και συλλήψεις.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, καθώς εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο φασιστικοποίησης, με ψηφισμένους νόμους όπως είναι ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και ο νόμος Χατζηδάκη, που βγάζει παράνομες τις απεργίες, καταργεί το 8ωρο και μια σειρά άλλα δικαιώματα. Ενώ ο νόμος Κ-Χ προβλέπει πειθαρχικά και ΟΠΠΙ στις σχολές, με στόχο να φοβίσει τους φοιτητές και να καταστείλει αγώνες. Αγώνες ενάντια στους ψηφισμένους νόμους, τα όρια φοίτησης και τις διαγραφές, την εντατικοποίηση.

Από μεριάς μας, καλούμαστε να σταθούμε πλάι στον συμφοιτητή μας, καθώς στο πρόσωπο του δικάζεται και το δικαίωμά μας για δωρεάν και δημόσια παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον. Οι φοιτητικοί αγώνες που δόθηκαν και δίνονται δεν είναι αποκομμένοι από τους λαϊκούς αγώνες για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Για το λόγο αυτό, το αίτημα να αθωωθεί ο συμφοιτητής μας πρέπει να έχει πλατιά στήριξη από όλη την Χανιώτικη κοινωνία, ώστε να πέσουν οι κατηγορίες. Όσο και αν προσπαθούν να βγάλουν τους αγώνες μας παράνομους, δεν θα τα καταφέρουν, γιατί είναι δίκαιοι.

  • Νααθωωθεί ο συμφοιτητής μας, καμία δίωξη φοιτητών του ΠΚ
  • Όχι στηφασιστικοποίηση-τρομοκρατία-καταστολή
  • Κάτωοι νόμοι Κεραμέως

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...