15.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Να αποκαταστήσουμε το αληθινό νόημα των λέξεων

Ημερομηνία:

Του Νίκου Τζάρα

Με αριστερό, δημοκρατικό προσωπείο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδίδεται εδώ και ενάμιση χρόνο σε ένα άνευ προηγουμένου θέατρο του παραλόγου, με βασικό και μοναδικό στοιχείο της πολιτικής της την αποπλάνηση της κοινής γνώμης με υποσχέσεις χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα και στόχο την παραμονή στην κυβερνητική “εξουσία”.

Αφού κατάφερε καταπατώντας κάθε προεκλογική δέσμευση να πείσει τους πολίτες να της δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θεωρεί ότι μπορεί να εξακολουθεί την εξαπάτηση βαπτίζοντας το άσπρο μαύρο , το τρίτο μνημόνιο που υπόγραψε σαν μνημόνιο απαγκίστρωσης από τα προηγούμενα μνημόνια, τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας πρόταση μέτρων υπό αίρεση, τα φορολογικά μέτρα ,μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, την λεηλασία του δημόσιου πλούτου σαν επενδύσεις, την αφαίμαξη των μισθωτών και συνταξιούχων σαν εξυγίανση.

«Αμετάκλητη απόφασή μας είναι να τηρήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», δήλωνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Οι καλύτερες μέρες ακολουθούν »μας είπε στο πρόσφατο Πασχαλιάτικο διάγγελμα του που αυτή την φορά είναι κοστολογημένο από τους τοκογλύφους δανειστές εκτός από τα μέτρα των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και με πρόνοιες 3,4 δισεκατομμυρίων που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα .

Οι λέξεις για μια ακόμη φορά έχουν χάσει το νόημα τους στα χείλη των απρεπών . Καιρός να αποκαταστήσουμε το αληθινό τους νόημα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ