13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Να αποσυρθεί η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση

Ημερομηνία:

Τις σφοδρότατες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει η τροπολογία της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ καθώς επί της ουσίας δρομολογείται η απόλυση του συνόλου των εργαζόμενων της εταιρείας. Όλες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον τρόπο νομοθέτησης με εκπρόθεσμες τροπολογίες.

«Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες» σχολίασε προς το κυβερνητικό στρατόπεδο ο Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ. Μίλησε για «έγκλημα» κατά των εργαζόμενων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και να την παραδώσει «καθαρή». Χαρακτήρισε κατάπτυστο το άρθρο 6 της τροπολογίας και κάλεσε τη κυβέρνηση να το αποσύρει διαφορετικά το ΚΚΕ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, τον τρόπο νομοθέτησης, σχολιάζοντας προς τα κυβερνητικά έδρανα, πως «σας ενδιαφέρει μόνο το πολιτικό κόστος και όχι η ουσία». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απαράδεκτη τροπολογία», τονίζοντας πως την κυβέρνηση «δεν την ενδιαφέρει η ουσία, η συζήτηση και ο συμβιβασμός».

Να βρεθεί άμεσα λύση εξυγίανσης της επιχείρησης ζητά το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με την Νάντια Γιαννακοπούλου να σημειώνει πως η τροπολογία αποκαλύπτει ξεκάθαρα την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι στόχος πρέπει να είναι η εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Κλέων Γρηγοριάδης του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για «μαφιόζικο» τρόπο νομοθέτησης. Ενώ ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση ανέφερε πως «η κυβέρνηση νομοθετεί στη ζούλα».

Απαντώντας στα ισχυρά πυρά της αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος αρκέστηκε να δηλώσει πως «η τροπολογία είναι εμπρόθεσμη» και παρέπεμψε στην ομιλία του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης σημείωσε πως το «ζήτημα της ΛΑΡΚΟ είναι θέμα δεκαετιών» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως «μιλά σαν να μη υπάρχει προηγούμενη ζωή», τονίζοντας πως η κυβέρνηση προωθεί την εξυγίανση της εταιρείας με σκοπό να είναι κερδοφόρα στο μέλλον και να προστατέψει τα δημόσια οικονομικά της χώρας και άρα τον Έλληνα φορολογούμενο.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...