19.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Να δεσμευτούν για το αποχετευτικό Στύλου

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά | Οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αποκορώνου, για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και για την Περιφέρεια Κρήτης  έχουν υποχρέωση να δεσμευτούν για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και δικτύου όμβριων υδάτων στον Στύλο Αποκορώνου.

Στις εξαγγελίες και τα προγράμματα των κ.κ. Χ. Κουκιανάκη, Στ. Σγουράκη, Απόστ. Βουλγαράκη  Στ. Αρναουτάκη και Σερ. Τσόκα αναφέρονται υποσχέσεις για «ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ» στα αστικά κέντρα αλλά και στην πολύπαθη ενδοχώρα, δηλαδή στα εγκαταλειμμένα, από σημαντικά έργα, χωριά της υπαίθρου.

Για την κατασκευή του Ανεξάρτητου Αποχετευτικού Συστήματος Οικισμού Στύλου Δήμου Αποκορώνου είχε δώσει τις εντολές και κατευθύνσεις του κατά την επίσκεψή του στον Στύλο Αποκορώνου, τον Ιούλιο 2010, ο τότε περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αθ. Καρούντζος.
Έκτοτε και μέχρι την 9/2/2011 το Τοπικό Συμβούλιο, με συνεχείς ενέργειές του (συνεργασία με Ο.Α.ΔΥ.Κ., Πολυτεχνείο Κρήτης, ιδιοκτήτες αγροτοτεμαχίων στον Στύλο, αλληλογραφία, κατευθύνσεις και επικοινωνία με την Περιφέρεια Κρήτης) όδευε προς ολοκλήρωση των προκαταρκτικών εργασιών για να επιτευχθεί η ένταξη σε πρόγραμμα εγκατάστασης και λειτουργίας αποχετευτικού δικτύου στον Στύλο.

Στη συνέχεια, και εξ΄ αιτίας σοβαρής ολιγωρίας και άστοχων ενεργειών δύο Δημοτικών Αρχών, το έργο (για το οποίο υπάρχει ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ) έχει βαλτώσει και ουδεμία πρόοδος διαδικασιών και συζητήσεων έχει υπάρξει!

Όσα μπορεί να επικαλούνται οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είναι απλά δικαιολογίες αφού το Τοπικό Συμβούλιο, και ο γράφων πρόεδρος του, έχουμε διαμαρτυρηθεί κατ΄ επανάληψη και έχουμε δημοσιεύσει με πλήρη στοιχεία ποιοι αμέλησαν και ποιοι ευθύνονται για την μη ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου, αφού είναι αδιανόητο να μην διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο  ο Στύλος με τις πηγές και τα νερά που αναβλύζουν στο κέντρο του χωριού.

Κύριε Αρναουτάκη, κ. Τσόκα, κ. Βουλγαράκη και κ.κ. υποψήφιοι του Δήμου Αποκορώνου, αν εννοείτε αυτά που υπόσχεστε, για ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ιδού πεδίον ελεύθερον για δημιουργικό έργο που θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία!

Γιάννης Μ. Γαβριλάκης

Πρόεδρος Κοινότητας Στύλου Αποκορώνου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φρίκη στο Βέλγιο: Θύμα ομαδικού βιασμού από δέκα εφήβους έπεσε 14χρονη

Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε μια έφηβη 14 ετών στο...

Γαύδος: Νέα καραβιά μεταναστών – Εντοπίστηκαν 47 άνδρες

Στον εντοπισμό και τη διάσωση αλλοδαπών που επέβαιναν σε λέμβο προχώρησε...

Κρήτη: Το σχέδιο που κατάστρωσε ο 48χρονος για να βάλει τέλος στη ζωή του

Σε αυτοκτονία αποδίδεται τελικά ο θάνατος του 48χρονου άνδρα...