21.8 C
Chania
Thursday, October 17, 2024

Να μην περάσουν οι πρώτες ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ από το Δημόσιο Σχολείο ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ημερομηνία:

Της Γεωργίας Θάνου *

Κάτω τα χέρια από τη Χρύσα Χοτζόγλου, το Δημήτρη Χαρτζουλάκη,

 το Γιώργο Καββαδία –

Στις 23 Οκτώβρη παραπέμπονται σε πειθαρχικό η μόνιμη εκπαιδευτικός Χρύσα Χοτζόγλου και ένας μόλις συνταξιοδοτηθείς εκπαιδευτικός, ο Γιώργος Καββαδίας  με το ερώτημα της  δυνητικής αργίας –απόλυσης  μέχρι να γίνει το πειθαρχικό που έχουν παραπεμφθεί. Η «εγκληματική» πράξη για την οποία πρέπει να «προφυλακιστούν» πριν τη δίκη είναι η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ. Επίσης μαζί  διώκεται   και το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Δημήτρης Χαρτζουλάκης (αναπληρωτής).  Συγκεκριμένα οι δύο εκπαιδευτικοί (Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρης Χαρτζουλάκης,) διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές σε σχολείο του Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση  και τη διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει. Η απόφαση, για λήξη η μη  της σύμβασης, για τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη θα παρθεί μόνο από τον υπουργό επειδή είναι αναπληρωτής. Ο Γιώργος Καββαδίας παραπέμπεται για δημοσίευση άρθρων κριτικής στην πολιτική της κυβέρνησης  και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η κυβέρνηση  που επιβάλλει στο λαό  φτώχεια  και  εξαθλίωση, θέλει να αφαιρέσει ότι έχει απομείνει από δικαιώματα σε περίθαλψη και παιδεία, την ίδια ώρα που μας μπλέκει όλο και πιο πολύ σε πολεμικούς κινδύνους.  Επειδή φοβάται ότι η οργή του λαού  μπορεί να  γίνει οργανωμένη πάλη και αγώνας, έχει ψηφίσει νόμους που βγάζουν παράνομες τις απεργίες, που χτυπούν τα δικαιώματα στην ελεύθερη έκφραση και τη συνδικαλιστική δράση, που σέρνουν στα δικαστήρια όσους αγωνίζονται. Επιδιώκουν μια πιο ταξική εκπαίδευση, εχθρική για τα παιδιά του λαού που θα τα αποθαρρύνει και θα τα απορρίπτει. Για αυτό χρειάζονται εκπαιδευτικούς σκυφτούς  και πειθαρχημένους χωρίς  εργασιακά δικαιώματα, ώστε να προετοιμάζουν τους νέους να «αποδεχτούν» μοιρολατρικά το μαύρο μέλλον που τους προδιαγράφουν.

Οι πρωτόγνωρες και εκδικητικές συνδικαλιστικές διώξεις, που μας γυρίζουν δεκάδες χρόνια πίσω,  είναι συνέχεια των πολλών άλλων διώξεων στο χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο, για συμμετοχή σε διαδηλώσεις, για «κακόβουλη κριτική στη διοίκηση», για συμμετοχή στην απεργία –αποχή από την αξιολόγηση. Είναι εφαρμογή των νόμων Χατζηδάκη, Γεωργιάδη  που βγάζουν παράνομη κάθε  απεργία, όπως πρόσφατα στα τρένα,. Είναι η πολιτική της κρατικής βίας και καταστολής  που βρίσκονται αντιμέτωποι οι νέοι, οι εργαζόμενοι, ο λαός όταν διαδηλώνουν και παλεύουν για το δίκιο τους.

Μας αφορά όλους! Το κλίμα τρομοκρατίας  που θέλουν  να επιβάλλουν χτίζεται πάνω σε κάθε “νίκη” τους και για αυτό  πρέπει να την αποτρέψουμε. Να μην τους αφήσουμε να επιβάλουν  τις απολύσεις. Κάθε φρένο  σ’ αυτή την πολιτική που σαρώνει τις ζωές μας, δίνει κουράγιο για να αναπτυχθούν  παραπέρα αντιστάσεις και αγώνες για τα δικαιώματα μας στη δουλειά και στη ζωή.

Κάθε  σωματείο να σταθεί αλληλέγγυο στους τρεις εκπαιδευτικούς.

Στις 23 Οκτώβρη μέρα που θέλουν να μεθοδεύσουν τις απολύσεις  των 2 εκπαιδευτικών να συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές  κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

 Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα.

Να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω όλες οι  συνδικαλιστικές διώξεις

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

* συνταξιούχος  εκπαιδευτικός

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

CNN: Ατελείωτη φρίκη στη Γάζα με πεινασμένα σκυλιά που τρώνε τους νεκρούς στους δρόμους…

Απερίγραπτη είναι η φρίκη στη βόρεια Γάζα, με διαμελισμένες σορούς...

Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε η πρώην Υπουργός των...

Επιχειρηματίας από τα Χανιά καταδικάστηκε σε 11,5 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε ανήλικους

Ένας 58χρονος επιχειρηματίας από τα Χανιά καταδικάστηκε σε ποινή...

Για το εξαιρετικό βιβλίο του Μάνου Σαριδάκη «Το Σύμπαν»

Του Σπύρου Δαράκη * Τι είπε σε δηλώσεις του ο...