21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

“Να πληρώσουν αυτοί που μαζί τα έφαγαν”: Έξω από το Ειρηνοδικείο Χανίων πολίτες ενάντια στο νομοσχέδιο πολιτικής δικονομίας για τους πλειστηριασμούς

Ημερομηνία:

Εκπρόσωποι της Δημοκρατικης Πατριωτικης Κίνησης Χανίων και του ΕΠΑΜ Χανίων, παρά του ότι ήταν γνωστή η μη πραγματοποίηση πλειστηριασμών, βρέθηκαν χθες Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 έξω από το Ειρηνοδικειο Χανίων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο αλλαγής πολιτικής δικονομίας.

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εντονότατες αντιδράσεις έχει εκφράσει και το Συντονιστικό Όργανο των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αφού πρόκειται ακριβώς για το ίδιο νομοσχέδιο το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Νοέμβριο από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε απορριφθεί από το σύνολο του δικηγορικού και νομικού κόσμου της χώρας.

Τότε, σε σχετικό κείμενο σημείωναν ότι με τον Κώδικα “επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που έρχονται σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας”.

Στη διαμαρτυρία τους οι πολίτες κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν “πάγωμα των δανείων μέχρι το πέρας της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν” και “Να πληρώσουν αυτοί που μαζί τα έφαγαν και ΟΧΙ ο εξαθλιωμένος λαός”.

Δείτη τη φωτό:

IMG_20150722_173819

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...