21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας!»: Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Χανιά

Ημερομηνία:

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς.

Οργανώσεις και φορείς καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους στον πόλεμο.

Κάλεσμα ΕΛΜΕ Χανίων

Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας

Ειρήνη και Φιλία των λαών!

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί καταλύτη αντιδραστικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, φέρνει πιο κοντά την απειλή του πολέμου και των πυρηνικών και είναι απολύτως καταδικαστέα. Πρόκειται για ένα ακόμα σημάδι των άγριων αντιπαραθέσεων και του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα), ώστε να δημιουργηθούν νέα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και οικονομικά δεδομένα που θα τους εξασφαλίζουν δύναμη και εξουσία, κέρδη για τα μονοπώλια τους και την βιομηχανία όπλων, με θύματα πάντα τους λαούς.

Αποτελεί πρόκληση για τους λαούς όλου του κόσμου η στάση των ΗΠΑ, που σήμερα παρουσιάζονται ως οι δήθεν «εγγυητές της ειρήνης». ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι εμπρηστές του πολέμου, υπεύθυνοι για το διαμελισμό και τη λεηλασία δεκάδων χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ ως το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη.

Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, τεράστια ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προκάτοχοί της. Με τις αντιδραστικές στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση, σε ένα ατέλειωτο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, που ξεκινά από την Κρήτη και φτάνει ως την Αλεξανδρούπολη, για να υπηρετήσει τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή. Είναι αναγκαίο αυτή την στιγμή να αγωνιστούμε με τα σωματεία μας, με το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα ώστε:

  • Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη χώρα.
  • Να σταματήσει η εισβολή και να αποχωρήσει τώρα ο ρώσικος στρατός.
  • Να πάψει κάθε επέμβαση των υποκριτών και πολεμοκάπηλων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο εσωτερικό της Ουκρανίας που εδώ και δεκαετίες επεμβαίνουν στην Ουκρανία και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ από την Ελλάδα. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας ούτε σε αυτόν ούτε σε κανέναν άλλο πόλεμο.
  • Έξω από το ΝΑΤΟ
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη. Καμία εξυπηρέτηση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στη διάκριση των προσφύγων με βάση την προέλευσή τους (φυλή, χρώμα κτλ).
  • Όχι στη δαιμονοποίηση του ρώσικου λαού και στο κλίμα «νεομακαρθισμού» στη δύση.
  • Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
  • Η πολιτική της αναζήτησης «ξένων προστατών» μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.
  • Ο δρόμος για την ειρήνη, την ασφάλεια και την φιλία των λαών περνάει από τον αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ.

ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΒΙΑ

ΤΟΤΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Η ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ:

"google ad"

Συμμετέχει στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 10/3, 7:00μμ, στην πλατεία Αγοράς.

Τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες να πρωτοστατήσουν στο αντιπολεμικό κίνημα και άμεσα να διοργανώσουν πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Με τους Λαούς- Όχι με τους πολέμους του κεφαλαίου

Αγώνας για την ειρήνη των λαών στη νέα εποχή των καπιταλιστικών πολεμικών αναμετρήσεων

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – νεολαία  Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Όλοι/ες στην αντιιμπεριαλιστική , διεθνιστική, αντιπολεμική κινητοποίηση

Πέμπτη   10/03, Πλατεία Αγοράς στις 19:00

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα κλιμάκωσης των καπιταλιστικών ανταγωνισμών, μια ιστορική πράξη που σπρώχνει παραπέρα την ανθρωπότητα σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων προς όφελος του κεφαλαίου. Η απόφαση της κυβέρνησης Πούτιν για εισβολή στην Ουκρανία δεν καθορίζεται από την «προστασία των λαών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς από τους ουκρανούς φασίστες», αλλά από την προώθηση των συμφερόντων του ρωσικού καπιταλισμού στην περιοχή της Ουκρανίας κι ευρύτερα.

Η αιτία του πολέμου βρίσκεται στη νέα φάση του ανταγωνισμού της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ) με την Ρωσία και την Κίνα. Η καπιταλιστική κρίση που δεν έχει ξεπεραστεί και η σχετική υποχώρηση της ηγεμονίας των ΗΠΑ (Αφγανιστάν, Συρία κ.α.) κάνουν τον αμερικανικό καπιταλισμό πιο επιθετικό με προσπάθεια περικύκλωσης της Ρωσίας άμεσα, αλλά και της Κίνας (συμφωνία AUKUS, αμφισβήτηση καθεστώτος Ταϊβάν, Σινικής Θάλασσας, Χονγκ Κονγκ).

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το πρώτο επεισόδιο της νέας περιόδου όπου οι καπιταλιστικοί ανταγωνισμοί θα επιλύονται όλο και πιο συχνά με προσφυγή στα όπλα. Η επέκταση του επιθετικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, η ανοικτή στοχοποίηση της Ρωσίας και της Κίνας τα τελευταία χρόνια και η νέα κούρσα εξοπλισμών σηματοδοτούσε αυτή την επικίνδυνη πορεία. Οι ΗΠΑ έχουν δείξει πως είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν την ευρεία πολεμική τους υπεροπλία για να αντισταθμίσουν την οικονομική τους υποχώρηση. Οι καταγγελίες των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ κατά της Μόσχας είναι τελείως υποκριτικές, καθώς είναι αυτές οι δυνάμεις που συνέβαλαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας βυθίζοντας στο αίμα τα Βαλκάνια, που εισέβαλλαν στο Ιράκ και σε τόσες χώρες, που φούσκωσαν τα αντιδραστικά και εθνικιστικά πανιά του καθεστώτος της Ουκρανίας.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει απολύτως τίποτα να κάνει με τα αντιφασιστικά αισθήματα των λαών και την «αποναζιστικοποίηση» της κυβέρνησης του Κιέβου, όπως ισχυρίστηκε ο Πούτιν. Η Ρωσία αντιδρά και με πολεμικά μέσα στις κινήσεις του ΝΑΤΟ, μετά την επιτυχημένη γι αυτή ανάμειξη στη Συρία, τη Λιβύη κι αλλού, ενώ θεωρεί πως μπορεί να στηριχθεί σε μια συμμαχία με την Κίνα. Θεωρεί την περιφέρεια της πρώην ΕΣΣΔ ως αποκλειστικό πεδίο επιρροής και κυριαρχίας του ρωσικού καπιταλισμού. Η κυβέρνηση Πούτιν επενέβη στρατιωτικά για την καταστολή της εξέγερσης στο Καζακστάν. Είναι αυτή που κυνηγάει και κτυπά ό,τι εργατικό και κομμουνιστικό υπάρχει στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς. Η εξέγερση στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ το 2014 είχε αντιφασιστικό χαρακτήρα, με τάσεις εργατικής αμφισβήτησης της κυριαρχίας των τοπικών ολιγαρχών, τις οποίες προσπάθησε να καταπνίξει η Μόσχα και ο ρωσικός εθνικισμός.

Η ίδια η αντικομμουνιστική επίθεση του Πούτιν στον Λένιν και τους μπολσεβίκους, οι απανωτές αναφορές πως «δεν υπάρχει ουκρανικό έθνος» σηματοδοτούν την ισχυρή αναβίωση του μεγαλορώσικου εθνικισμού που αδιάλλακτος πολέμιό τους ήταν ο Λένιν και έμπρακτο ξεπέρασμά του η ίδρυση της ΕΣΣΔ. Γι’ αυτό και ο Λένιν είναι κοινός εχθρός τόσο του ακροδεξιού καθεστώτος του Κιέβου που επιβλήθηκε με τη συμβολική πτώση των αγαλμάτων του, όσο και της ρητορικής Πούτιν που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του διαγγέλματος του στην επίθεση εναντίον του. Η «αποκομμουνστικοποίηση» είναι ο κοινός στόχος των δύο εθνικισμών.

Οι ανταγωνισμοί αυτοί είναι η πιο μεγάλη απόδειξη για τον καταστροφικό χαρακτήρα του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού που έχει μπει σε μια υπεραντιδραστική φάση και μπροστά στο κέρδος, μπροστά στην παγκόσμια κυριαρχία δεν διστάζει να πνίξει στο αίμα, κινήματα, λαούς, χώρες ολόκληρες! Οι λαοί της Ουκρανίας, των αυτόνομων περιοχών, της Ρωσίας θα πληρώσουν με νεκρούς, προσφυγιά και βάθεμα της φτώχειας αυτόν τον πόλεμο. Ο παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός που οξύνεται, απειλεί συνολικά την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Για την χώρα μας οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε κόμβο για την επίθεση του ΝΑΤΟ προς βορρά, η αξιοποίηση της στρατηγικής βάσης της Σούδας, η ολοένα και πιο έντονη στρατιωτική εμπλοκή φέρνουν νέα δεινά, χωρίς να μιλήσουμε για τις οικονομικές επιπτώσεις που φορτώνονται στον λαό. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται ως ο καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ, ενώ και ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας οξύνεται στη νέα φάση.

Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και την συμπόρευσή τους με τον έναν ή τον άλλο πόλο. Η ανασυγκρότηση ενός ανεξάρτητου από τα αστικά συμφέροντα, επαναστατικού, διεθνιστικού, κομμουνιστικού κινήματος με στρατηγική απάντηση στη νέα εποχή των τεράτων γίνεται πλέον επιτακτικά αναγκαία. Ένα ισχυρό πλατύ αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στους αστικούς ανταγωνισμούς, την πολεμική προετοιμασία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό είναι απαραίτητο.

Μόνο με την διαρκή πάλη κατά του «εχθρού που είναι στην ίδια μας την χώρα», ενάντια στις στρατηγικές συμφωνίες Ελλάδας-ΗΠΑ-Γαλλίας και των δυνάμεων που τις υπέγραψαν, του κεφαλαίου και της κυβέρνησης που συντάσσεται με την τυχοδιωκτική και πολεμοκάπηλη πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ μπορούν οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν την ειρήνη των λαών και τη ζωή που τους αξίζει.

  • Να σταματήσουν αμέσως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας , κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσουν οι επεμβάσεις Ρωσίας- ΗΠΑ-ΕΕ στην περιοχή.
  • Να κλείσουν οι βάσεις, έξω το ΝΑΤΟ.
  • Διεθνιστικός αγώνας κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Ειρήνη-φιλία –αλληλεγγύη των λαών.

 Κάλεσμα ΚΚΕ (μ-λ)

Ο λαός της Ουκρανίας  πληρώνει εδώ και αρκετές μέρες με το αίμα του την εμπλοκή της χώρας του στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.Η επιχείρηση ένταξης της Ουκρανίας στα πιο επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και η  στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας φέρνουν πλεόν τον πολεμο στην Ευρώπη.

Οι ιμπεριαλιστές χαράζουν ξανά τα σύνορα με το αίμα των λαών.Το φούντωμα  της σύγκρουσης  μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας κομματιάζει μια ακόμα χώρα και ανοίγει τα πιο σκοτεινά μονοπάτια για ακόμα μεγαλύτερα σφαγεία.

Η εμπλοκή  της χώρας μας στο πόλεμο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.Η βάση της Σούδας,η Αλεξανδρούπολη ,η Λάρισα και ουσιαστικά όλη η επικράτεια ήδη αξιοποιείται από τη πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ για τις κινήσεις της στην ευρύτερη περιοχή.

Η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία,το κλείσιμο του εναεριού χώρου στον Έβρο,η συνοδεία από ελληνικά μαχητικά των αμερικάνικων βομβαρδιστικών είναι νέα στοιχεία αυτής της εμπλοκής.

Η κυβέρνηση,ακολουθώντας την πολιτική ιμπεριαλιστικής εξαρτησης για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης,δίνει τη χώρα για στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ την ίδια στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.Παρουσιάζεται απροκάλυπτα  σαν ο πρόθυμος στρατιώτης έτοιμος για κάθε υπηρεσία ή διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.

Οι συνέπειες για το λαό και τη νεολαία από αυτή πολιτική είναι δραματικές και αφορούν όλες τις πλευρές της ζώης του και των δικαιώματων σε δουλειά-υγεία-σπουδές-ελευθερίες.

Μοναδικός φραγμός σε όλα αυτά μπορεί να μπεί μονάχα απ΄τη παλη των λαών.

Επιτακτική ανάγκη να ξαναδυναμώσει το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα,ενάντια στη πολιτική  που μας μπλέκει με το πιο επικίνδυνο τρόπο στα πολεμικά σφαγεία των ιμπεριαλιστών!

  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΤΗ 10/3 19:00 ΠΛ.ΑΓΟΡΑΣ

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...