23.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Να συνταξιοδοτηθούν οι αγρότες που βρέθηκαν στην αλλαγή της νομοθεσίας για σύνταξη στα 67

Ημερομηνία:

Παρέμβαση Αυγενάκη προς τον Υπουργό ΕργασίαςΣτην συνταξιοδότηση των αγροτών που γεννήθηκαν το 1948 και είχαν προπληρώσει τις εισφορές τους για να συνταξιοδοτηθούν το 2013, αλλά βρέθηκαν στην αλλαγή της νομοθεσίας για συνταξιοδότηση στα 67 αντί στα 65 έτη από τον ΟΓΑ, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λεύτερης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012, αυξήθηκε κατά δύο έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Οι ασφαλισμένοι που γεννήθηκαν το 1948 δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος στο 67ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή το 2015, αφού τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αυξάνονται από την 1/1/2013 κατά δύο έτη και κατά συνέπεια, η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με τη συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας.

«Ωστόσο» όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης, «στους αγρότες που είναι γεννημένοι το 1948 και είχαν προπληρώσει τις εισφορές τους στον ΟΓΑ ώστε να συνταξιοδοτηθούν το 2013, η αλλαγή στα έτη συνταξιοδότησης από το 65ο έτος στο 67ο έτος της ηλικίας τους, έχει προκαλέσει αγωνία και έντονη δυσαρέσκεια, καθώς με τις νέες ρυθμίσεις οι αγρότες επιβαρύνονται με παραπάνω έτη ασφάλισης απ΄ ότι όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά να συνταξιοδοτηθούν οι αγρότες ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α. που βρέθηκαν στην αλλαγή της νομοθεσίας για σύνταξη στο 67ο έτος της ηλικίας τους, καθώς πολλοί από αυτούς με δεδομένη την επικείμενη συνταξιοδότησή τους προχώρησαν σε ενοικίαση(ή πώληση) των αγροκτημάτων τους, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να μην διαθέτουν εισόδημα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ιστορικές συναντήσεις 2024” στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία...

Κρήτη: Η υπερβολική ταχύτητα, η Νο1 παράβαση του ΚΟΚ στο νησί

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την πρόληψη...