14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Να το κάνουμε όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα προκύψει μια Νέα Παγκόσμια Τάξη κι εμείς πρέπει να είμαστε οι ηγέτες της” – Παραδοχή εργαλειοποίησης του Ουκρανικού από τον Μπάιντεν

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης στην Επιχειρηματική Στρογγυλή Τράπεζα, παρουσία των CEO των General Motors, Apple και Amazon με το περιερχόμενο της ομιλίας του να γίνεται viral όσον αφορά την επόμενη μέρα των διεθνών εξελίξεων και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ.

Στην ομιλία του είπε αποκαλυπτικά πράγματα για το πώς οι ΗΠΑ εργαλειοποιούν τον πόλεμο στην Ουκρανία στην προσπάθειά τους για διαμόρφωση μίας νέας παγκόσμιας τάξης στην οποία αυτοί θα είναι οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες της:

“Η μητέρα μου είχε μια έκφραση: “Από κάτι κακό, κάτι καλό θα έρθει, αν το αναζητήσεις αρκετά βαθιά”

Νομιζω ότι αυτό (ο πόλεμος στην Ουκρανία) μας προσφέρει σημαντικές ευκαιριες να φέρουμε κάποιες πραγματικές αλλαγές. Ξέρουμε, είμαστε σε ένα σημείο καμπής – πιστεύω – στην παγκόσμια οικονομία. Όχι μόνο στην παγκόσμια οικονομία, στον κόσμο ολόκληρο. Συμβάνει μια φορά κάθε τρεις ή τέσσερις γενιές.

“Όπως μου είπε ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους στον στρατό μας σε μια ασφαλή συνάντηση που είχαμε, 60 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν μεταξύ 1900 και 1946. Και από τοτε, εγκαθιδρύσαμε μια φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη πραγμάτι, και αυτό έχει να συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν και τώρα, αλλά δεν υπαρχει καμία σχέση με το χάος εκείνης της περιόδου.

Και τώρα είμαστε σε μια εποχή που τα πράγματα αλλάζουν ξανά. Πρόκειται να κάνουμε – πρόκεται να προκύψει μια νέα παγκόσμια τάξη εκεί έξω, και εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που θα ηγηθουμε. Και πρέπει να ενώσουμε τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο για να το κάνουμε”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...