24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

ΝΔ: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο αγανακτισμένος πολίτης στα Χανιά – Στημένες οι αντιδράσεις – Tι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επιχειρηματίας

Ημερομηνία:

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για “στημένες”, όπως τις χαρακτηρίζει, αντιδράσεις πολιτών κατά της κυβέρνησης στην περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά εξαπολύει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος:

“Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο αγανακτισμένος πολίτης που εμφανίζεται στις κάμερες στα Χανιά να εκφράζει, δήθεν αυθόρμητα, την οργή του για την κυβέρνηση, στον κ.Τσίπρα, είναι γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πρωτοστατεί μάλιστα στην οργάνωση της περιοδείας. Τόσο στήσιμο! Σκηνοθεσία ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον κ.Τσίπρα και κομπάρσους τα στελέχη του! Πώς το έλεγε ο μεγάλος Δ.Παπαγιαννόπουλος, όταν ως Γκρουέζας ετοίμαζε την περιοδεία του Μαυρογιαλούρου; “Το έχουμε οργανώσει και το αυθόρμητο”!

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του τοπικού site kosmoschania, το οποίο αναρτώντας τις σχετικές φωτογραφίες ανέφετε πως ένας εκ των ιδιοκτητών εμπορικού μαγαζιού που εξαπέλυσε επίθεση εναντίων της κυβέρνησης μπροστά στις κάμερες στη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο ίδιος που οργάνωνε με ποιους θα συνομιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πρώην Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Μάλιστα στη συνομιλία που είχαν ο επιχειρηματίας προσποιούταν ότι δεν γνώριζε τον κ. Τσίπρα.

Αλέξης Τσίπρας
Κώστας Μερκουράκης
Κώστας Μερκουράκης

Μάλιστα, σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος έμπορος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Φαλήρου με το ΣΥΡΙΖΑ και ονομάζεται Κώστας Μερκουράκης.

Ο κ. Μερκουράκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε  υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων ενώ κατέβηκε υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου το 2014 και το 2019. Στα Χανιά είχε χρυσοχοείο επί της οδού Κονδύλάκη από το 2008 και κατάστημα υποδημάτων επί της οδού Τσουδερών από το 2019.

Κώστας Μερκουράκης

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να διαψέυδει πως ο εν λόγω άνδρας δεν είναι στέλεχος του.

“Αν η ΝΔ βλέπει μόνο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στους χιλιάδες πολίτες που στις συζητήσεις τους με τον κ. Τσίπρα σε όλη την Ελλάδα εκφράζουν την απελπισία και την οργή τους για τους λογαριασμούς ρεύματος και τη μείωση εισοδημάτων, τα πράγματα μάλλον είναι ακόμα πιο άσχημα για τον κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τι περνάει ο κόσμος. Πάντως, αν θέλει, μπορεί στην επόμενη περιοδεία να έρθει μαζί για να διαπιστώσει την οργή των πολιτών από κοντά και όχι από δημοσιεύματα”.

Τι απαντά ο επιχειρηματίας

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μερκουράκης αναφέρει:

«Δεν έγινα ανακοίνωση επειδή παλεύω με πληθωρισμό άνω του 10%. Ρεκόρ 28ετιας.

Δεν έγινα ανακοίνωση επειδή παλεύω με εξοντωτικά λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ρήτρες αναπροσαρμογής, έναντι).

"google ad"

Έγινα ανακοίνωση γιατί είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έγινα ανακοίνωση για το ποιος είμαι, που είναι γνωστό και δημόσιο. Ούτε λέξη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση σαν τη δική μου, κουβέντα για την κατάσταση στην αγορά. Προκαλώ όποιον θέλει να βρει έστω μια λέξη προπαγάνδας ή υπερβολής στα όσα είπα.

Όσο για τη ΝΔ, πώς ακριβώς φαντάζονται τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ; Κρατικόδιαιτους κηφήνες, με αγύριστα δάνεια, που απομυζούν τον κρατικό κορβανά; Αυτή είναι η αντίληψη για τους ενεργούς πολίτες, από ένα κόμμα που εκλέχτηκε υποτίθεται για να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχείρηση, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας;

Πού είναι ο Πρωθυπουργός; Γιατί δεν ήρθε ούτε μια φορά από τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των Χανίων; Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτεται τις παραλίες των Χανίων, όταν εμείς κυνηγάμε πενιχρούς τζίρους. Πού είναι οι βουλευτές του;

Αν στην κυβέρνηση έχουν αγωνία για τη δήθεν επίπλαστη εικόνα που δημιουργείται από τις αντιδράσεις των εμπόρων, ας βγουν στις αγορές να δουν την πραγματική αγωνία του κόσμου για επιβίωση. Μια σοβαρή κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τα ζόρια μας, για ποιο από τα δύο θα έπρεπε να βγάζει ανακοίνωση;»

Με φωτογραφίες από kosmoschania.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...