23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νεοδημοκράτες συνυποψήφιοι στην Εύβοια μηνύουν τον Κεδίκογλου

Ημερομηνία:

Πέντε υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Εύβοια, κατέθεσαν μήνυση για sms που εστάλη το βράδυ του Σαββάτου από επίσημο λογαριασμό της Ν.Δ. και καλούσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον Σίμο Κεδίκογλου, πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο

Το μήνυμα αυτό προκάλεσε την οργή των υπόλοιπων υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τον Εισαγγελέα ότι θα προσφύγουν μαζικά στην δικαιοσύνη, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το sms.

Την μήνυση κατέθεσαν σήμερα οι 5 υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ευβοίας, κατά παντός τυχόν υπευθύνου, για το μήνυμα sms το οποίο  υποτίθεται ότι εστάλη από την Ν.Δ. και επιχειρείται παραχάραξη της βούλησης του εκλογικού σώματος, υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου.

Ήδη το θέμα διερευνάται από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να βρεθεί το συντομότερο ο αποστολέας. Ακολουθεί το κείμενο της μήνυσης:

Στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, ένα sms εστάλη σε πολλούς ψηφοφόρους με αποστολέα το NDIMOKRATIA και παρότρυνε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν έναν υποψήφιο βουλευτή.

Το κείμενο της μήνυσης:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΜΗΝΥΣΗ

1. ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του ΣΩΚΡΑΤΗ, κατοίκου Χαλκίδας.

2. ΛΑΪΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, κατοίκου Χαλκίδας.

3. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, κατοίκου Χαλκίδας.

4. ΡΕΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, κατοίκου Αλιβερίου Ευβοίας

5. ΦΩΤΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, κατοίκου Νέας Αρτάκης,

απάντων με την ιδιότητά τους ως υποψηφίων βουλευτών κατά τις εκλογές για το Εθνικό Κοινοβούλιο της 25ης Ιανουαρίου 2015, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην Εκλογική Περιφέρεια του Νομού Ευβοίας.

"google ad"

ΚΑΤΑ

Παντός τυχόν υπευθύνου

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου 2015 και από τις 22.30 έως τις 23.00 εστάλησαν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (SMS), με μαζική αποστολή, σε εκατοντάδες μέλη της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό της Εύβοιας,  όπου ως αποστολέας αναγράφεται με αγγλικούς χαρακτήρες δήθεν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από μη εμφανιζόμενο αριθμό αποστολέα, το οποίο καλεί τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν στις επικείμενες εκλογές τον συνυποψήφιό μας βουλευτή στο νομό Ευβοίας, Κεδίκογλου Συμεών (Σίμο). Καλώντας δε πίσω τον αποστολέα του μηνύματος εμφανίζεται ο εξής αριθμός: 634……

Συγκεκριμένα το επίμαχο μήνυμα έχει το εξής περιεχόμενο: Αποστολέας : NDIMOKRATIA  Κείμενο: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΨΥΧΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ.

Αμέσως μετά την αποστολή του μηνύματος, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνο Μπούρα, τον Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον κ.Μενέλαο Δασκαλάκη, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας  δεν έχει καμία σχέση με το μήνυμα αυτό και όποιοι το συνέταξαν και το απέστειλαν ενήργησαν αυτοβούλως, ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις κομματικές οργανώσεις σε όλη την επικράτεια

Το μήνυμα αυτό το οποίο όλως παρανόμως και δολίως κατασκευασμένο, προσπαθεί την ύστατη στιγμή να υφαρπάξει από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, ψήφους για τον Σίμο Κεδίκογλου, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και το Νόμο, παραβιάζοντας κάθε ηθική αρχή για έναν έντιμο και δίκαιο προεκλογικό αγώνα, χρησιμοποιεί ως «προσωπείο» το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να παραπλανήσει υπέρ του ανωτέρω, τους ψηφοφόρους του κόμματος αυτού, καταλύοντας όχι μόνο τις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου, αλλά την ίδια την Δημοκρατία, θίγει την τιμή και την υπόληψή μας, διαδίδει ψευδείς ειδήσεις ως αληθείς και παραβιάζει κάθε δικαίωμά μας για μία νόμιμη και ισότιμη εκλογική αναμέτρηση.

Kατόπιν τούτων, έχοντας άμεσο έννομο συμφέρον, επιφυλασσόμενοι παντός περαιτέρω νομίμου δικαιώματός μας,  μηνύουμε και ζητούμε την κατά τον νόμο τιμωρία παντός τυχόν υπευθύνου για τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, οι οποίες εκτός των άλλων παραβιάζουν και την εκλογική νομοθεσία, κατά χρόνο που ρητά απαγορεύεται, ήτοι την προτεραία της ημέρας των εκλογών για το Εθνικό Κοινοβούλιο της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Επισημαίνουμε δε την ιδιαίτερη σοβαρότητα και το επείγον του θέματος, καθώς από την τέλεση των αδικημάτων αυτών, επιδιώκεται η παραχάραξη της βούλησης του εκλογικού σώματος των Ευβοέων ψηφοφόρων και ενδέχεται να προκύψουν ζητήματα για την ακύρωση των εκλογών στο Νομό της Εύβοιας, ζητώντας σας να διατάξετε άμεσα τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας από τις αρμόδιες αρχές και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι των ως άνω αναφερόμενων αξιόποινων πράξεων, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά σύμφωνα με το νόμο.

Μάρτυρες προτείνουμε τους εξής:

1. Kωνσταντίνο Μπούρα, Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κάτοικο Αθηνών

2. Ανδρέα Παπαμιμίκο, Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

3. Μενέλαο Δασκαλάκη, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...