15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «Αν η ηγεσία της Αμερικανικής βάσης δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διαμονή του προσωπικού στην πόλη, να μην τους επιτρέπει την έξοδο από την βάση»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανιων εκφράζει τη θέση της για το περιστατικό με τους αμερικάνους στρατιωτικούς και την 14χρονη:

Έτι μία φορά η χανιώτικη κοινωνία έγινε μάρτυρας ενός δυσάρεστου και συνάμα σοκαριστικού περιστατικού.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου τέσσερις μεθυσμένοι αμερικανοί στρατιωτικοί εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, παραβιάζοντας την πόρτα, όπου διέμενε μία μητέρα με την κόρη της. Για κακή τύχη της νεαρής κοπέλας η μητέρα της έλειπε εκείνη τη στιγμή από το δωμάτιο. Οι στρατιωτικοί σε κατάσταση μέθης νομίζοντας πως το δωμάτιο ήταν δικό τους (παρότι δεν παρέμεναν καν σε αυτό το ξενοδοχείο) οικειοποιήθηκαν το δωμάτιο.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται στο στόχαστρο λόγω της απρεπούς συμπεριφοράς τους. Κι όμως καθώς φαίνεται περίτρανα και σήμερα, οι αμερικανοί στρατιωτικοί είναι υπεράνω της ελληνικής νομοθεσίας και δικαιοσύνης καθώς οι δύο από τους τέσσερις στρατιωτικούς που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αν η ηγεσία της Αμερικανικής βάσης δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διαμονή του προσωπικού της στην πόλη, καλό είναι να μην τους επιτρέπει την έξοδο από την βάση (τουλάχιστον χωρίς κάποιον να τους επιβλέπει). Δεν αρκεί που η χανιώτικη κοινωνία υπομένει τόσα χρόνια την ύπαρξη αυτής καθεαυτής της βάσης, έχουμε διαχρονικά αρκετά φαινόμενα ξεκάθαρης προσβολής της πόλης και της κοινωνίας μας.

Αν κάποιοι θεωρούν πως η πόλη μας είναι μία στάση για να κατεβαίνουν να ξεδίνουν οι στρατιωτικοί, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν. Ειδικά σε μία επικίνδυνη περίσταση σαν κι αυτή όπου εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ