23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νεοφιλελεύθερη μάστιγα: Πώς η ξένη εξάρτηση, οι δανειστές και οι “ευρωπαίοι εταίροι” συντέλεσαν στην τραγωδία στα Τέμπη

Ημερομηνία:

Η υποτέλεια έχει κόστος…

Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στα Τέμπη αποκαλύπτουν ένα μεγάλο σκάνδαλο που συνδέεται άμεσα με τη μαύρη περίοδο των μνημονίων και της εξάρτησης της χώρας από τους δανειστές και από τις πλούσιες χώρες του Βορρά.

Τι άλλο μπορούμε να πούμε όταν βλέπουμε τους όρους με τους οποίους έγινε η μεταβίβαση του εθνικού σιδηροδρομικού φορέα στον ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane η οποία ελέγχεται από το Ιταλικό κράτος.

Οι όροι αποικιοκρατικοί. Η ελληνική εταιρεία αγοράστηκε αντί πινακίου φακής, μόλις για 45 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή όπου το ελληνικό κράτος επιχορηγεί την ιταλική εταιρεία κάθε χρόνο με 50 εκατομμύρια ευρώ για την λειτουργία τμημάτων του δικτύου που θεωρούνταν δυσπρόσιτα όπως αυτό μεταξύ… Αθήνας – Θεσσαλονίκης!

Αλλά δε μένει εκεί αφού η ιταλική εταιρεία καρπώθηκε την ελληνική δίχως τα χρέη της τα οποία μεταβιβάστηκαν εξ ολοκλήρου στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας!

Δηλαδή, με απλά λόγια, δώσαμε τον κρατικό σιδηροδρομικό φορέα σε μία ξένη εταιρεία την οποία μάλιστα πληρώνουμε κάθε χρόνο και 50 εκ. ευρώ! Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη, ούτε σε αυτές που πιέζανε αφόρητα την περίοδο των μνημονίων για να προχωρήσουν οι “μεταρρυθμίσεις” και μας καλούσαν να πιούμε το “πικρό φάρμακο” που να έχει ιδιωτικοποιηθεί ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας.

Το αποτέλεσμα; 46 παιδιά, νέοι φοιτητές, νεκρά, για την κερδοφόρια τους.

Σημειώνουμε ότι και η Fraport που ελέγχει 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μεταξύ αυτών και των Χανίων είναι κρατική Γερμανική εταιρεία. Ως εκ τούτου, η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών κρατικών εταιρειών γίνεται εις όφελος Γερμανικού και Ιταλικού κράτους αποτυπώνοντας έτσι και το βάθος της εξάρτησης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...