15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νεπάλ: 8 εκατομμύρια άνθρωποι σε απελπιστική κατάσταση | Φωτός

Ημερομηνία:

Στα 8 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό του Νεπάλ, ενώ περισσότερο από 1,4 εκατομμύρια έχουν επείγουσα ανάγκη αρωγής και χρειάζονται τρόφιμα, πόσιμα νερό και στέγη. Την ίδια ώρα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 4.000 και οι τραυματίες αγγίζουν τους 8.000. Εκατό είναι οι καταμετρημένοι νεκροί στις γειτονικές χώρες.

Στο μεταξύ η διεθνής βοήθεια αρχίζει να φτάνει στο Νεπάλ. Φορτία τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού, σκηνές, κουβέρτες και άλλα χρήσιμα αντικείμενα συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο του Κατμαντού. Ωστόσο, η μεταφορά της βοήθειας καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς στη χώρα επικρατεί χάος.

Έλλειψη προσωπικού για τη μεταφορά των προμηθειών, καταστροφή του οδικού δικτύου, κατάρρευση του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι τα βασικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι αρχές. Λόγω της καταστροφής του οδικού δικτύου οι αρχές δεν μπορούν να φτάσουν σε περιοχές της επαρχίας που βρίσκονται αποκλεισμένες. Νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι κάτοικοι μεταφέρονται με ελικόπτερα αλλά με το σταγονόμετρο.

Την ίδια ώρα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο δρόμο. Σκάβουν μόνοι τους στα ερείπια για να ανασύρουν τους νεκρούς τους. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα τραυματίες ενώ υπάρχουν γιατροί που χειρουργούν σε αυτοσχέδια χειρουργεία. Η οργή απέναντι στην κυβέρνηση αρχίζει να κοχλάζει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...