21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

ΝΟΔΕ Χανίων: Αρμαγεδδών στη Δημόσια Παιδεία

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων μιλά για “Αρμαγεδδών στη δημόσια παιδεία” που προκύπτει από το έργο του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο Υπουργός Παιδείας  κ. Φίλης, συνεχίζει ακάθεκτος το έργο που του έχει ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, «Αρμαγεδδών στην δημόσια παιδεία». Μείωση διδακτικών ωρών μαθημάτων στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα δημοτικών και γυμνασίων. Ελάττωση  των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων στο γυμνάσιο, σε μόλις τέσσερα, ακυρώνοντας ουσιαστικά την αξία των υπολοίπων. Κατάργηση των 3ωρων για τους  υπεύθυνους εργαστηρίων φυσικών επιστημών και υπολογιστών. Ουσιαστική ακύρωση των πρότυπων – πειραματικών σχολείων, αφού κατήργησε τις εξετάσεις εισαγωγής σε αυτά. Αυστηρές εντολές στους Διευθυντές σχολείων, ώστε να μην λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα ειδικότητας στα επαγγελματικά λύκεια και κατευθύνσεων στα γενικά λύκεια   πλήττοντας σοβαρά την ομαλή λειτουργία των σχολείων του νομού μας και επηρεάζοντας το επίπεδο διδασκαλίας εντός της αίθουσας. Μοναδικός στόχος του, η απασχόληση όσο το δυνατόν λιγότερων εκπαιδευτικών και η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Ταυτόχρονα, χωρίς ίχνος ντροπής, υπόσχεται εδώ και δύο χρόνια, 20.000 νέους μόνιμους διορισμούς, εμπαίζοντας τους  εκπαιδευτικούς που περιμένουν μάταια στις λίστες των αναπληρωτών, αφού στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν πρόκειται να διοριστεί κανείς αλλά και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν φέτος θα είναι λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Για την ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια και την πρόσθετη διδακτική στήριξη στα λύκεια ούτε κουβέντα, καθώς τα προγράμματα αυτά το Υπουργείο Παιδείας τα έχει «ξεχάσει» τελείως, αφού για να λειτουργήσουν χρειάζεται η πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Ολοκληρώνοντας το υπουργικό του έργο, δράττοντας του «ηθικού πλεονεκτήματος» της παράταξής του, προφανώς και επιτρέπει αθρόες προσωπικές εξυπηρετήσεις, αποσπώντας εκπαιδευτικούς σε γραφεία πέραν κάθε νόμιμης διαδικασίας, ενώ δεν διστάζει να θίξει το ορθόδοξο χριστιανικό αίσθημα των γονέων και μαθητών προτείνοντας την κατάργηση των βιβλίων των θρησκευτικών, εν μία νυκτί.

Ο χώρος της παιδείας δεν επιτρέπει άλλους πειραματισμούς. Οι μαθητές που φοιτούν τώρα στα σχολεία της χώρας μας θα αποτελέσουν σε λίγα χρόνια την αιχμή του δόρατος για την κοινωνική, εργασιακή και οικονομική ανάταση της χώρας μας.

Προτεραιότητα μας είναι, οι ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές, επιβράβευση της προσπάθειας και της αριστείας, επαναφορά των πρότυπων – πειραματικών σχολείων, αλλά και η δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών Λυκείων τα οποία θα συνεργάζονται με επιχειρήσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα για την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών. Παράλληλα όμως και η προστασία των ιδεωδών και της παράδοσης του έθνους μας και του λαού μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...