28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Νοσοκομείο Χανίων: Με ξύλο και αστυνομία αντιμετώπισε τις διαμαρτυρίες γιατρών και εργαζόμενων ο Υφυπουργός Υγείας

Ημερομηνία:

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Χανίων, κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό, την υποστελέχωση και την κατάρρευση της ψυχιατρικής υπηρεσίας, προσπάθησαν να θέσουν τα αιτήματά τους στον υφυπουργό. Ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις που συνόδευαν τον κ. Βαρτζόπουλο, τους εμπόδισαν να πλησιάσουν, δημιουργώντας ένα τεταμένο κλίμα.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την παρουσία των αστυνομικών εντός του νοσοκομείου και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αντιμετώπισή τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βαρδής Γεωργιακάκης, χαρακτήρισε την κατάσταση «ντροπή και αίσχος», ενώ μέλη της ΕΓΕΣΥΧ και του συλλόγου οικογενειών ΚΕΘΕΑ τόνισαν τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχιατρικής.

Ο υφυπουργός, από την πλευρά του, δεν μπήκε σε διάλογο με τους διαδηλωτές και επισκέφθηκε την αναγειρόμενη ψυχιατρική πτέρυγα, συνοδευόμενος από τον διοικητή του νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ.

Τα αιτήματα των εργαζομένων εστιάζονται στην άμεση πρόσληψη προσωπικού, στην ενίσχυση της ψυχιατρικής υπηρεσίας και στην αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας.

Η ένταση που εκδηλώθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων αντικατοπτρίζει την οξυμένη κατάσταση στον τομέα της υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ