27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Νοσοκόμα serial killer νεογνών δικάζεται ως υπεύθυνη απόπειρας δολοφονίας 10 βρεφών και τον θάνατο άλλων επτά

Ημερομηνία:

Νοσοκόμα με ειδίκευση στη φροντίδα σοβαρά ασθενών νεογέννητων, η οποία εργαζόταν στο θάλαμο νεογνών μαιευτηρίου της Μεγάλης Βρετανίας κατηγορείται για τη δολοφονία επτά μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 10, με ενέσεις αέρα και ινσουλίνη στην τροφή τους.

Σε μια περίπτωση, έκανε τρεις απόπειρες έως ότου καταφέρει να σκοτώσει ένα βρέφος.

Η 32χρονη Lucy Letby έχει δηλώσει πως δεν είναι ένοχη.

Συνάδελφος της αποκάλυψε γραπτό μήνυμα που είχε λάβει από την Letby, στο οποίο ενημέρωσε πως είναι “καθαρτικό” να βρίσκεται κάποιος σε δωμάτιο, στο οποίο πεθαίνει ένα μωρό. Είχε προσθέσει ότι “θέλω να δω ένα ζωντανό μωρό στο χώρο όπου έχει πεθάνει κάποιο άλλο“.

Ο εισαγγελέας Nick Johnson είπε στους ενόρκους ότι το Countess of Chester Hospital, στο Chester όπου εργαζόταν ο Letby, αντιμετώπισε σημαντική αύξηση θανάτων και “καταστροφικές καταρρεύσεις” στη μονάδα νεογνών το 2015 και το 2016.

“Η υγεία μωρών που δεν ήταν ασταθής, ξαφνικά επιδεινωνόταν, ενώ κάποιες φορές μωρά που ήταν άρρωστα αλλά παρουσίαζαν βελτίωση, αίφνης χειροτέρευαν χωρίς προφανή λόγο.

Αυτό οδήγησε τους υπαλλήλους και τους ερευνητές να υποψιαστούν ότι επρόκειτο για έργο ενός δηλητηριαστή.

Λεπτομέρειες της δίκης που έχει ξεκινήσει αναφέρθηκαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι ένα μωρό που γεννήθηκε πρόωρα τον Ιούλιο του 2015 και πέθανε την επομένη πιστεύεται πως ήταν το πρώτο θύμα της Letby.

Οι γιατροί παρατήρησαν πως το παιδί αυτό είχε ‘περίεργο αποχρωματισμό’ στο δέρμα. Η νεκροψία δεν κατάφερε να προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου.

Ένας ειδικός που εξέτασε την υπόθεση είπε ότι η πιο πιθανή αιτία ήταν η έγχυση αέρα στην κυκλοφορία του αίματος “από κάποιον που ήξερε ότι θα προκαλούσε σημαντική βλάβη”.

Η δίδυμη αδερφή του παιδιού Α (για νομικούς λόγους δεν αναφέρεται το όνομα του), το παιδί Β, υπέφερε επίσης από επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου 28 ώρες μετά τον θάνατο του αδελφού της.

Οι γιατροί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά ακολούθησαν πολλά διαδοχικά άλλα συμβάντα που έδειξαν πως η απώλεια του παιδιού Α δεν ήταν τυχαία.

Η μητέρα των παιδιών κατέθεσε ότι ‘έπιασε’ την Letby να προσπαθεί να σκοτώσει το γιο της, όταν του πήγε το γάλα “και μου είπε ‘εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα’. Το παιδί μου ήταν πολύ αγχωμένο και αιμορραγούσε από το στόμα”. Πέντε ώρες μετά ήταν νεκρό.

Το νοσοκομείο κάλεσε την αστυνομία το 2017, με τις αρχές να εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία δυο παιδιών που είχαν δηλητηριαστεί με ινσουλίνη “από κάποιον στην μονάδα νεογνών”.

"google ad"

Επέζησαν, αφού οι γιατροί αντιμετώπισαν ξαφνική επικίνδυνη πτώση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Διαπιστώθηκε ότι η Letby ήταν πάντα παρούσα (είχε βάρδια) και στις 17 περιπτώσεις μωρών που παρουσίαζαν επιδείνωση στην υγεία τους. Ανακρίθηκε τρεις φορές από την αστυνομία και απαγγέλθηκαν κατηγορίες το Νοέμβριο του 2020.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...