18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

ΝΟΧ-Τεχνική Κολύμβηση: 2η θέση στο χειμερινό πρωτάθλημα

Ημερομηνία:

Στη 2η θέση της γενικής κατάταξης κατετάγη ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στο χειμερινό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Νοτίου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου στο Κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Η ομάδα του Ηλία Καλαμαρίδη, που είχε ν’ αντιμετωπίσει τη δυσκολία προσαρμογής στην 50άρα πισίνα καθώς τα τελευταία χρόνια οι αθλητές προπονούνται στη μικρότερων διαστάσεων (25μ.) πισίνα του Κολυμβητηρίου Χανίων, έχασε την 1η θέση για 40 βαθμούς, με τον Κολυμβητικό Όμιλο Περιστερίου “Γλαύκος” ν’ αναδεικνύεται πρωταθλητής.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ν.Ο. Χανίων επέδειξαν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, με τον Αντώνη Τσουρουνάκη να σημειώνει επίδοση 03:02.57 στο αγώνισμα των 400μ. επιφάνεια και να “πιάνει” έτσι το όριο για την Εθνική ομάδα των Ανδρών, κάτι που συνεπάγεται ότι θα πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στην Ιταλία.

Εξαιρετικές ωστόσο ήταν οι επιδόσεις -και οι οποίες για κλάσματα δευτερολέπτου δεν τους χάρισαν τα όρια- της Κωνσταντίνας Καλογεροπούλου στα 800μ. επιφάνεια γυναικών με 07:15.77 και της Ροζάννας Λαμπαρδάκη, η οποία στην πρώτη της ουσιαστικά συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, έδειξε τη μεγάλη της κλάση, πετυχαίνοντας έναν πολύ καλό χρόνο στο αγώνισμα των 50μ. διπλά πέδιλα, με 00:52.30. Επίσης, πάρα πολύ καλές ήταν οι κούρσες και από τον Αλέξανδρο Πιταροκοίλη.

Σύμφωνα με τον τεχνικό του Ν.Ο.Χ., Ηλία Καλαμαρίδη: «Οι εμφανίσεις των αθλητών και των αθλητριών του Ν.Ο. Χανίων ήταν εξαιρετικές. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις, καθώς είναι λυπηρό αθλητές παγκοσμίου επιπέδου να μην μπορούν να κάνουν σωστές προπονήσεις, οι εμφανίσεις των παιδιών ήταν πολύ καλές. Θέλω ωστόσο να πιστεύω ότι ενόψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στα Χανιά στα τέλη Ιουνίου, οι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα ανοίξουν το Κολυμβητήριο για να μπορέσουν οι αθλητές να προπονηθούν σωστά. Από εκεί και πέρα, τα παιδιά πήγαν πολύ καλά κι έχασαν για κλάσματα δευτερολέπτου τα όρια για τις Εθνικές ομάδες. Η Καλογεροπούλου βρέθηκε πολύ κοντά, το ίδιο ο Πιταροκοίλης κι η Λαμπαρδάκη. Ως αιτία το αποδίδω αποκλειστικά στην έλλειψη 50άρας πισίνας, που ειδικότερα για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης που αναπτύσσει πολύ μεγάλες ταχύτητες, είναι το σημαντικότερο».

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Περιστερίου “Γλαύκος” κατέκτησε συνολικά 732 βαθμούς, με τον Ν.Ο.Χ. να τερματίζει 2ος με 692. Την 3η θέση κατέλαβε ο Α.Κ.Σ. Περιστερίου “Τα ∆ελφίνια” με 652,5β.

Συνολικά πήραν μέρος 11 σωματεία, με τη συμμετοχή να είναι πάρα πολύ μεγάλη.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ