13.8 C
Chania
Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2026

«Νταντάδες της γειτονιάς»: Στα 500 ευρώ αυξάνεται το μηνιαίο voucher

Ημερομηνία:

Σε διπλασιασμό του ποσού που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι οι οποίοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» προχωρά το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο γίνεται πράξη η δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη των νέων οικογενειών.

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή/επιμελήτρια που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών.

Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος/η επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος/η.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, άνεργες μητέρες, γονείς που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν άλλο voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ (από 150 που ήταν αρχικά).

Η στήριξη της οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων χρειάζεται συγκεκριμένες δράσεις και όχι καλές προθέσεις.

Η αύξηση του ποσού που θα δίνεται στους δικαιούχους του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» είναι ένα ακόμη μέτρο στήριξής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες όσες/όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr, να καλούν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00 π.μ. – 8.00 μ.μ. ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr.

Επισυνάπτεται έγγραφο με ερωτήσεις-απαντήσεις για το Μητρώο Επιμελητών/τριών.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: “Τρομάζει” η εγκατάλειψη των καλλιεργήσιμων εκτάσεων – Ανησυχητικά στοιχεία

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η εγκατάλειψη του αγροτικού επαγγέλματος στην Ελλάδα, με...

Επιστρέφουν οι Βενιζέλειοι Αγώνες Δρόμου στα Χανιά – 76η διοργάνωση στις 22 Μαρτίου 2026

Στις 22 Μαρτίου 2026 διεξάγονται στα Χανιά ο 76ος Βενιζέλειος Αγώνας Δρόμου 10.000μ και ο Δρόμος της Πόλης «ΙΚΑΡΟΣ 2026» 2.300μ, αφιερωμένοι στη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Επιμελητήριο Χανίων και Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Genius Wine Step»

Δωρεάν εκπαίδευση «Genius Wine Step» για 30 επαγγελματίες της Εστίασης και Φιλοξενίας στα Χανιά από το Επιμελητήριο Χανίων και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

Στις 27 Μαρτίου το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά για το αεροπλανοφόρο USS GERALD R. FORD

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά στις 27/3 για το αεροπλανοφόρο FORD στη Σούδα. Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.