14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ντιέγκο Μαραντόνα: “Οι παίκτες που ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να βγάλουν πολλά χρήματα στην καριέρα τους, θα έπρεπε να στήσουν ένα ταμείο βοήθειας”

Ημερομηνία:

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θεωρεί ότι υπάρχουν ομάδες που χρησιμοποιούν τον κορονοϊό ως δικαιολογία για να μην πληρώσουν τους ποδοσφαιριστές τους και ζητεί την δημιουργία ταμείου βοήθειας για προπονητές και παίκτες που έχουν ανάγκη.

Πολλή συζήτηση έχουν προκαλέσει στην Αργεντινή οι δηλώσεις του Κάρλος Τέβες για τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να μείνουν απλήρωτοι έως και ένα χρόνο, χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης, με αφορμή την κρίση του κορονοϊού.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος δέχθηκε μείωση αποδοχών στην Χιμνάσια λα Πλάτα, συμφωνεί εν μέρει με τον καλό του φίλο, επιθετικό της Μπόκα Τζούνιορς. «Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να μείνουν απλήρωτοι, είναι αλήθεια και όλοι το ξέρουμε. Αλλά υπάρχουν και παίκτες που δεν μπορούν να παίζουν δωρεάν, ούτε για έναν μήνα και οι ομάδες θα έπρεπε να τους πληρώσουν. Οι παίκτες που ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να βγάλουν πολλά χρήματα στην καριέρα τους, θα έπρεπε να στήσουν ένα ταμείο βοήθειας» επισήμανε ο 59χρονος Ντιεγκίτο.

«Κάποιες ομάδες το παίζουν ηλίθιες και θέλουν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία για να αποφύγουν να πληρώσουν. Συμπεριφέρονται στους παίκτες σαν να είναι σκλάβοι εδώ και χρόνια» πρόσθεσε ο Μαραντόνα, λέγοντας ειρωνευόμενος ότι «μοιάζει σαν κάποιες ομάδες να έχουν πάντα μια πανδημία. Δεν θα έπρεπε να ψάχνουν για δικαιολογίες, γιατί οι παίκτες πρέπει να έχουν για να φάνε τουλάχιστον»!

Ο Μαραντόνα προσφέρθηκε να δημιουργήσει ένα ταμείο για την βοήθεια παικτών και προπονητών που έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε ο ιός Covid-19, λέγοντας σχετικά ότι «εγώ είμαι διατεθειμένος να συναντηθώ με τους υπόλοιπους προπονητές για να βοηθήσουμε έτσι άλλους προπονητές».

Όσα είπε ο Μαραντόνα αποτελούν ουσιαστικά μία απάντηση στον Κάρλος Τέβες που δήλωσε:

Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε καλά και υγιείς. Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να ζήσει έξι μήνες ή ένα χρόνο χωρίς να πληρωθεί. Δεν είναι στην απόγνωση  που έχει εκείνος που ζει με τα παιδιά κάθε μέρα και πρέπει να φύγει από το σπίτι του στις 6 το πρωί και να επιστρέψει στις 7 το απόγευμα για να ταΐσει την οικογένεια. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο σε αυτή την περίπτωση».

«Το χτύπημα είναι περισσότερο για τους παππούδες μας, τους γονείς μας. Περισσότερο ο φόβος είναι για εκείνους παρά για τον εαυτό μας. Οι φτωχές γειτονιές είναι εκεί που πλήττονται πιο πολύ. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε.  Δεν μπορεί να κερδοσκοπούν κάποιοι όταν οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα Είναι σημαντικό να είμαστε μαζί και να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το χρειάζονται.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...