18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ντράγκι: H EKT αυξάνει τον ELA κατά 900 εκατ. ευρώ

Ημερομηνία:

Πρώτη ανάσα στις ελληνικές τράπεζες μετά από τρεις εβδομάδες δίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την απόφασή της να αυξήσει τον ELA κατά 900 εκατομμύρια ευρώ. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στην τακτική συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει όσον αφορά στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, προσθέτοντας ότι πλέον έχουν αποκατασταθεί οι συνθήκες για αύξηση του ορίου του ELA.

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης επιβεβαίωσε ότι κάποιοι ζητούσαν να κλείσει τελείως η στρόφιγγα του ΕLA για την Ελλάδα, αλλά είπε πως οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει, κυρίως μετά την έγκριση του δανείου-γέφυρα μέσω EFSM από το Eurogroup. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΕΚΤ απδέχθηκε την εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με τις έκτακτες ανάγκες ρευστότητας για μια εβδομάδα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ