15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ντόρα Μπακογιάννη από Ηράκλειο σε δημάρχους: Τοπική Αυτοδιοίκηση και κράτος χρειάζονται “επανάσταση”

Ημερομηνία:

Στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης βρέθηκε η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη και των δημάρχων του νομού Ηρακλείου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, η Κρητη υστερεί στις υποδομές και στις μελέτες. “Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας για τα αναπτυξιακά έργα. Τα επόμενα χρόνια, με τη συνεργασία όλων θα έχουμε τα απαιτούμενα αποτελέσματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση”.

“Πιστεύω φανατικά στο ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία χρειάζεται περισσότερη στηριξη, περισσότερους πόρους και περισσότερες αρμοδιότητες”, δήλωσε, από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη.

Και συνέχισε: “Η Κρήτη ειναι σαφως αδικημένη Απο μονη της μπορεί να ειναι αναπτυξιακό πρότυπο για ολη την Ευρωπη. Ειμαστε ευλογημενος τοπος, διαθετουμε και συνδυαζουμε τα πάντα Ειμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε ;o, τι μπορούμε για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο”

Ακόμη, η κ. Μπακογιάννη μίλησε για σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα

Οι δήμαρχοι που παρίστανται, έθεσαν το ζήτημα της γραφειοκρατίας και των μειωμένων πόρων, ζήτησαν απλοποίηση του συστήματος για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη στήριξη του κράτους κι εξέφρασαν την ανάγκη της Αποκέντρωσης, ενώ αναφέρθηκαν και στα μεγάλα εργα που χρειάζεται ο τόπος (πχ ΒΟΑΚ, Καστέλλι”

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη, σημείωσε ότι η γραφειοκρατία θα παταχθεί με το “σπαθί του Μέγα Αλέξανδρου”!

“Πρέπει να κοπεί και να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες η Τοπική Αυτοδιοίκηση”, δήλωσε με νόημα.

“Οι Δήμοι με το νέο εκλογικό νομό θα περάσουν σε ανημποριά, θα πάει περίπατο το κύρος της Αυτοδιοίκησης. Σας καλώ σε εγρήγορση. Η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την Αυτοδιοίκηση κι εσάς γιατί σας θεωρεί εν δυνάμει αντιπάλους της, γιατί δεν ειστε μαζι της. Προσπαθεί να επιβάλει την απόλυση μπαχαλοποίηση”, δήλωσε η πρώην Υπουργός

Αναφορικά με τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, είπε ότι “το γεφύρι της Άρτας έμεινε στην ιστορία γιατί χάθηκε. Στην Αγία Πελαγία έχουν χαθεί 20 άνθρωποι. Η καθυστέρηση του έργου θα αυξήσει τζάμπα και βερεσέ το φόρο αίματος. Παίζονται πολλά συμφέροντα με ευθύνη της κυβέρνησης”

Απο τα μεγαλύτερα προβλήματα της πατρίδας μας ειναι ο χωροταξικός σχεδιασμός και οι δασικοί χάρτες. Χωρίς την επίλυσή τους, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Η τοπική Αυτοδιοίκηση και το κρατος θελουν επανάσταση. Ως ΝΔ, είμαστε σοφοτεροι σε σχέση με το παρελθόν. Πρέπει ναείμαστε απόλυτοι στις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε. Δεν θα αργήσει η κυβερνητική αλλαγή. Υποσχόμαστε ριζική αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο. Θα ειμαστε διπλα σας. Μας ενδιαφέρει να στέκεστε στα πόδια σας και να ειστε αποτελεσματικοί”, κατέληξε η κ. Μπακογιάννη απευθυνόμενη στους δημάρχους.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...