20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Τουρκία θα σκεφτεί τρεις φορές πριν βγάλει ξανά τα πλοία έξω – Tι είπε για τον εμβολιασμό της

Ημερομηνία:

Ως θετικό πρώτο βήμα χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης.

Μία πρώτη αποτίμηση για την επίσκεψη της ηγεσίας της Ε.Ε. στην Τουρκία έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη σε σημερινές της δηλώσεις στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία της ακύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι εταίροι μίλησαν ξεκάθαρα, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών. «Οι όροι για την Τουρκία έχουν αλλάξει πια. Θα το σκεφτεί τρεις φορές προτού αποφασίσει να βγάλει ξανά τα πλοία έξω», είπε.

«Ξεκινήσαμε μια νέα σελίδα με καθαρές κουβέντες είπαμε ότι προσφέρουμε στήριξη σε όλα, αλλά πρέπει να φύγουν όλα τα τουρκικά στρατεύματα που είναι κοινή διεθνής θέση όπως θα πρέπει να φύγει και το τουρκολιβυκό σύμφωνο διότι υπάρχει και ρητή απόφαση της ΕΕ ότι είναι, παράνομο. Είναι θέματα τα οποία έχουμε τη στήριξη» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Εκτίμησε δε ότι η απάντηση των Λίβυων ήταν καλύτερη, από ό,τι ανέμενε, καθώς συμφώνησαν σε επιτροπές που θα ξεκινήσουν τη συζήτηση για την οριοθέτηση ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Λιβύη «στο σημείο που αν θέλετε το άφησα εγώ ως υπουργός και ξαναξεκινά σήμερα. Τότε είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια, δεν τα καταφέραμε, τώρα ξεκινά μια ουσιαστική συζήτηση, είναι ένα καλό πρώτο βήμα».

Αναφερόμενη στην επίσκεψη Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν στην Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίησή της.

«Οι Ευρωπαίοι για πρώτη φορά πήγαν στην Άγκυρα και άνοιξαν το στόμα τους και είπαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα κάτι στο οποίο δεν είμαστε μαθημένοι, όπως για παράδειγμα στην πρόσφατη επίσκεψη Μπορέλ. Αυτή τη φορά είπαν καθαρές κουβέντες για Κύπρο, Ελλάδα, το μεταναστευτικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζοντας το ότι είναι στην ίδια γραμμή και με την αμερικανική εξωτερική πολιτική».

Η κ. Μπακογιάννη γνωστοποίησε επίσης ότι εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, κάνοντας το εμβόλιο της Pfizer τονίζοντας πάντως ότι:

«Ότι εμβόλιο και να μου έδιναν θα το έκανα τρέχοντας».

[youtube url=”youtube.com/watch?v=beyjFQC3xXg”]

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...