27.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

ΝΤ ΑΔΕΔΥ: Απογευματινό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη

Ημερομηνία:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και παρά τις απέλπιδες επικοινωνιακές προσπάθειες της Κυβέρνησης, οι εικόνες οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής είναι πλέον διάχυτες.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα καθώς αντιμετωπίζει την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας και τις μειώσεις μισθών, εκείνων που ακόμη απέμειναν να εργάζονται, βιώνοντας πλέον συνθήκες ακραίας φτώχειας. Την εικόνα συμπληρώνουν οι δεκάδες χιλιάδες κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η καταστροφή παραδοσιακών παραγωγικών κλάδων της οικονομίας.

Αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και σχεδιάζεται από την ίδια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ εκφράζοντας κυρίως τα συμφέροντα του τραπεζικού αλλά και του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου, δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας και ο μοναδικός τρόπος για να επιβληθεί είναι η ένταση του αυταρχισμού, η καταπάτηση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και η αστυνομική καταστολή.

Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) θα οδηγηθούν σε απόλυση, έναν αιώνα μετά τις τελευταίες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων. Θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους που προέρχονται από τον ιδιωτικό αλλά και από το δημόσιο τομέα. Θα είναι απλά η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου (στα τέλη Μαΐου τελειώνει το 8μηνο διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνόμων και υπαλλήλων άλλων Υπουργείων).

Αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε.

Να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα φέρει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Οι επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, μας αφορούν όλους.

Το Νομαρχιακό Τμήμα του Νομού και τα Α/θμια Σωματεία σας καλούν την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στις 18:30 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Όχι σε διαθεσιμότητες – Απολύσεις. 

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.

Ναι στην προάσπιση των κοινωνικών αγαθών.

Δημόσια και δωρεάν Υγεία –Παιδεία – Πρόνοια – Ασφάλιση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ