20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: Κάποιες φορές χρειάζεται η κυβέρνηση να ασκεί Κεϋνσιανή πολιτική – Γινόμαστε ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της εργασίας προστατεύοντας τους εργαζομένους | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει συνδεθεί με την εφαρμογή σειράς νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων όμως η βουλευτής Χανίων και κόρη του πρώην πρωθυπουργού κ. Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω των συνθηκών σήμερα εφαρμόζει κεϋνσιανές πολιτικές σημειώνοντας ότι σήμερα “γινόμαστε ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της εργασίας βοηθώντας τους επιχειρηματίες και κυρίως προστατεύοντας τους εργαζομένους”.

Πιο χαρακτηριστικά είπε στα πλαίσια συνέντευξης που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα”:

Η κυβέρνηση έδωσε το μεγαλύτερο πακέτο που έχει ποτέ δοθεί. Αυτά τα 24 εκατομμύρια θα στηρίξουν τόσο τις μικρές επιχειρήσεις όσο και τους εργαζόμενους κυρίως στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού.

Το κράτος γίνεται ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ιδιωτικού τομέα και με την επιδότηση της εργασίας οι εργαζόμενοι παραμένουν παραγωγικοί και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τους.

Παγκοσμίως, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην αυξηθεί η ανεργία. Θα έχουμε ύφεση, αυτό είναι αναπόφευκτο.

Η ύφεση αυτή ωστόσο δεν θα είναι διαρθρωτική και το 2021 θα έχουμε ανάπτυξη, έχοντας φυσικά διαχειριστεί σωστά τα χρήματα που θα λάβουμε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, κάποιες φόρες χρειάζεται η κυβέρνηση να ασκεί Κεϋνσιανή πολιτική. Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα και γινόμαστε ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της εργασίας βοηθώντας τους επιχειρηματίες και κυρίως προστατεύοντας τους εργαζομένους.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...