13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Νόμιμη ( ; ) απάτη των ΕΛΤΑ Courier: Η οδύσσεια ενός Χανιώτη που αναζητεί το δέμα του και πόσο ακριβά το πλήρωσε

Ημερομηνία:

Αλητεία. Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει για να περιγράψει τις κακές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ COURIER, μία ακόμα ιστορία νεοφιλελεύθερης καταστροφής στην Ελλάδα.

Βλέπετε, στην Ελλάδα πολλές φορές υπολειτουργεί το δημόσιο, και οι νεοφιλελεύθεροι  παπαγάλοι που έχουν πάρει τα ηνία της χώρας την τελευταία 20ετία προχώρησαν σε ιδιωτικοποιήσεις. Το αποτέλεσμα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ηταν να δημιουργήσουν κρατικοδίαιτους ιδιωτικούς φορείς που λειτουργούν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από το δημόσιο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και τα ΕΛΤΑ Courier.

Στα Χανιά επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο. Οι πελάτες σπάνια ενημερώνονται για την έλευση των δεμάτων τους, δεν υπάρχει ποτέ κανεις να σηκώσει το τηλέφωνο, δέματα χάνονται ή πηγαίνουν σε λάθος προορισμούς… μέχρι και στο Ηράκλειο…

Τραγικές καταστάσεις… Όμως αυτό που μας περιέγραψε σήμερα αναγνώστης της εφημερίδας είναι από τα καινούργια… κόλπα που πλέον μπορούν και να χαρακτηριστούν ΑΠΑΤΗ εκ μέρους της εταιρείας.

Όπως μας είπε, παρά τις συνεχείς προσπάθειες να επικοινωνήσει με κάποιον στα ΕΛΤΑ Courier ουδείς ποτέ σήκωνε το τηλέφωνο. Κι έτσι αφού δε μπορούσε να βρει την άκρη με το δέμα του στα Χανιά με κάποιον από τα Χανιά, είπε να δοκιμάσει με κάποιον από την Αθήνα. Πού να ήξερε…

Βρήκε ένα τηλέφωνο στην κεντρική σελίδα των ΕΛΤΑ Courier για εξυπηρέτηση των πελατων, το 11120. Αυτό ομως που ουδείς τον ενημέρωσε είναι πόσο κοστίζει αυτή η υπηρεσία. Γιατί ως γνωστόν, για να εξυπηρετηθείς από τα ΕΛΤΑ Courier θα πρέπει να το πληρώσεις… ακριβά!

Πήρε τηλέφωνο και αφού μια μαγνητοφωνημένη φωνή τον ενημέρωσε ότι η υπηρεσία έχει κόστος το οποίο θα πρέπει να βρει μέσω της τηλεφωνικής του εταιρείας (λες και δε μπορούν οι ίδιοι να ενημερώσουν τον καταναλωτή για το κόστος), και καθώς σε αναζήτηση στην λίστα της εταιρείας του δε βρήκε αναφορά για ΕΛΤΑ Courier, προχώρησε στο τηλεφώνημα.

Πού να ήξερε ότι σε μερικά λεπτά αναμονής και μόλις η υπάλληλος θα σήκωνε το τηλέφωνο η γραμμή θα έπεφτε γιατί το κινητό θα τελείωνε από μονάδες; Οι απατεώνες των ΕΛΤΑ Courier όχι μόνο δεν τον εξυπηρέτησαν αλλά του έφαγαν και μια κάρτα στο κινητό.

Σημειώνουμε ότι όπως ενημερωθήκαμε η ελάχιστη χρέωση για επικοινωνία με τα ΕΛΤΑ Courier μέσω καρτοκινητού της Wind είναι τo 1 λεπτό με κόστος ανά δευτερόλεπτο 0,0135 €, δηλαδή, το κόστος το λεπτό είναι 0,81 ευρώ. Η χρέωση είναι ανα λεπτο και μετα το λεπτό. Δηλαδή, εφόσον μιλήσεις για 1 λεπτό και 1 δευτερόλεπτο, το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο πελάτης είναι 1,62 ευρώ!

Δηλαδη, ανεξαρτήτως αν εξυπηρετηθεί, ο πελάτης – θύμα, πληρώνει το ελάχιστο περίπου 1 ευρώ το 1 λεπτό συνομιλίας!

Σημειώνουμε επίσης ότι τα ΕΛΤΑ Courier δεν ενημερώνουν τον πελάτη για το πολύ βαρύ κόστος που έχει η προσπάθεια του πελάτη τους να επικοινωνήσει μαζί τους και να βρει κάποια λύση ενώ σχετική ενημέρωση δεν παρέχεται ούτε από την εταιρεία Wind στην οποία αναζητήσαμε στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει αναφορά στις χρεώσεις των ΕΛΤΑ Courier στη σχετική λίστα της εταιρείας.

Για να μάθουμε τι συμβαίνει έπρεπε να επικοινωνήσουμε με αντιπρόσωπο της εταιρείας WIND και κατοπιν μεγάλης προσπάθειας για να εξακριβώσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, ενημερωθήκαμε για το πολύ μεγάλο κόστος της κλήσης που παραπέμπει σχεδόν σε… ροζ τηλέφωνα (κόστος ροζ τηλεφώνων είναι περίπου 1,9 ευρώ ανά λεπτό).

Δηλαδή, το κόστος παραλαβής του δέματος αυξήθηκε σε πολύ σημαντικό βαθμό δίχως ο συμπολίτης μας ποτέ να παραλάβει το δέμα του και δίχως να γνωρίζει τι έχει γίνει το δέμα του αφου ποτέ δεν εξυπηρετήθηκε από κανένα! Δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση στο κινητό του, ούτε κάποια σημείωμα για την παραλαβή του.

Πότε επιτέλους η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες του κράτους θα κάνουν τη δουλειά τους διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των πολιτών από απάτες τέτοιου τύπου;

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...