21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νότης Μαριάς: Εύχομαι το ΣτΕ να σώσει την χαμένη τιμή της Ελληνικής Πολιτείας και να μην επιτρέψει τη «γερμανοποίηση» των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων

Ημερομηνία:

Στο δικαστικό επίπεδο μεταφέρεται σήμερα ο αγώνας φορέων και κινημάτων για την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας στη γερμανική κρατική εταιρία Fraport. Δήλωση για το θέμα έκανε στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συζητά σήμερα τις σχετικές αιτήσεις ακυρώσεως που κατέθεσαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι Περιφερειακές ενότητες Χανίων-Ρεθύμνου, ο δήμος Κέρκυρας, ο δήμος Χανίων και άλλοι δήμοι της Κρήτης, η ΟΣΥΠΑ, κοινωνικοί φορείς, δικηγορικοί σύλλογοι και κλπ κατά της σύμβασης, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Παν/μιο Κρήτης, Νότης Μαριάς.
«Ευχόμαστε, είπε ο Νότης Μαριάς, το ΣτΕ να σώσει την τιμή της Ελληνικής Πολιτείας και να μην επιτρέψει την «γερμανοποίηση» των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων. Εάν είχε πάρει μία αντίστοιχη απόφαση το Νοέμβριο του 2010, όταν είχαμε προσφύγει κατά του πρώτου μνημονίου, τα πράγματα στη χώρα σήμερα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Ελπίζουμε ότι τώρα θα τεθεί τέρμα στις επιταγές της τρόικας και θα παραμείνουν τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, πράγματι στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Πολιτείας».

Αναφερόμενος στην εκστρατεία που και ο ίδιος έχει αναλάβει σε επίπεδο Ευρωβουλής για την ανατροπή της σύμβασης παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, ο Νότης Μαριάς είπε ότι «υπάρχει καραμπινάτη παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου, γιατί δημιουργείται ιδιωτικό μονοπώλιο από την πλευρά της Fraport». Πρόσθεσε μάλιστα ότι επειδή μέτοχος στη Fraport είναι η Loufthansa, ο Ελληνικός Τουρισμός θα μετατραπεί σε γερμανικό τσιφλίκι.

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι υπάρχει και Εθνικό ζήτημα, επειδή στη σύμβαση παραχώρησης δεν υπάρχει ρήτρα Εθνικής Ασφάλειας, παρότι τα περισσότερα αεροδρόμια είναι καθοριστικής σημασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας. «Η μάχη σήμερα δίνεται από τους φορείς στο Δικαστικό επίπεδο, είπε ο Νότης Μαριάς. Από την πλευρά μας δίνουμε τη μάχη στην Ευρωβουλή και εκτός Ευρωβουλής μαζί με τα Κινήματα, για να σταματήσει η «γερμανοποίηση» των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας».

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά

[youtube url=”https://youtu.be/eg4a7ckC6a8″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τρέχει” η έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν στην Κρήτη – 252 υποθέσεις στα Χανιά

Σε 1161 ανέρχονται οι εκκρεμείς συντάξεις σε επίπεδο Κρήτης,...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...