21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να παραμείνει ανοικτή και να μην κλείσει η Αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις

Ημερομηνία:

Να παραμείνει ανοικτή και να μην κλείσει η υπ΄ αριθμ. 2214/2014 Αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις ζητά με σημερινή του γραπτή παρέμβαση προς της Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Νότη Μαριά είχε κριθεί παραδεκτή η παραπάνω Αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ και η Επιτροπή Αναφορών είχε αποστείλει σχετική επιστολή για το εν λόγω θέμα στην Κομισιόν, στην Ελληνική κυβέρνηση και τη γερμανική κυβέρνηση.

Πλην όμως όπως κατήγγειλε ήδη ο Νότης Μαριάς (http://notismarias.gr/2016/05/14400/ ) η Ελληνική πλευρά με την εκκωφαντική της σιωπή δεν εδέησε καν να στείλει απάντηση για το κεφαλαιώδες αυτό θέμα στην Επιτροπή Αναφορών.

Η αδιαφορία και πολιτική ανευθυνότητα της Ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό   ενθάρρυνε την Κομισιόν η οποία με Γραπτή της Απάντηση στην Επιτροπή Αναφορών δήλωσε ότι δήθεν ήταν αναρμόδια να εξετάσει την Αναφορά της (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις  παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο (http://notismarias.gr/2016/05/ )

Η νέα πρωτοβουλία  του Νότη Μαριά έρχεται σε συνέχεια σχετικής πρότασης της Γραμματείας της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής να κλείσει ο φάκελος της  Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μετά την παραπάνω Γραπτή Απάντηση της Κομισιόν που πετάει τη μπάλα στην εξέδρα αρνούμενη πλέον να πάρει θέση για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας.

Στην γραπτή του παρέμβαση ο Νότης Μαριάς ζητά επίσης από την Επιτροπή Αναφορών για άλλη μια φορά να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής τόσο η  Ελληνική Κυβέρνηση όσο και η Γερμανική Κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθούν επίσημα  για το ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται σε  μια πρώτη φάση να  μην κλείσει η Αναφορά  και στη συνέχεια να μπορέσει να δρομολογηθεί η επιτυχής εξέτασή της   ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...