14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νότης Μαριάς: Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κρήτης

Ημερομηνία:

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, συναντήθηκε σήμερα 14/09/2013 με τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κρήτης κ.κ. Ιωάννη Σταράκη και Δημήτρη Μπουμάκη καθώς και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εργαζομένων Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου κ. Νεκτάριο Βελόγλου προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους.        Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέλυσαν στον Νότη Μαριά τη θέση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) σε σχέση με το προωθούμενο για ψήφιση σχέδιο νόμου για τις δημόσιες μεταφορές που ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ. Ζήτησαν δε  την άμεση απόσυρση της διάταξης του άρθρου 50 παρ. 2 από το σχέδιο νόμου περί επιβατικών μεταφορών και τη διατήρηση αλώβητου του καθεστώτος απολύσεων.

Ο Νότης Μαριάς εξέφρασε τη στήριξη του στη δράση των  εργαζομένων στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και τόνισε ότι θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την δικαίωση  των λογικών και δίκαιων αιτημάτων τους και ιδίως για την άμεση απόσυρση της διάταξης του άρθρου 50 παρ. 2 από το σχέδιο νόμου περί επιβατικών μεταφορών που ανοίγει το δρόμο για  απολύσεις εργαζομένων στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ