15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νότης Μαριάς: Το ξεπούλημα των περιφερειακών Αεροδρομίων και το σκανδαλώδες μονοπώλιο που στήνει η Lufthansa στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του Τουρισμού στη φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα επισήμανε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 29/10/2015 ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

«Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και για τη φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα, είπε ο Νότης Μαριάς και πρόσθεσε ότι οι μελέτες δείχνουν ότι το νέο σύστημα που έχει επιβληθεί στα τουριστικά πακέτα, με το γνωστό all-inclusive τελικά όχι μόνο δεν βοηθά στην ανάπτυξη του τουρισμού αλλά αντίθετα καταστρέφει τις τοπικές μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, περιθωριοποιώντας τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, μειώνοντας την απασχόληση και διαλύοντας την κοινωνική συνοχή».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μίλησε για το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων στη FRAPORT, επισημαίνοντας ότι η Lufthansa, η ΤUI και οι συνεργαζόμενοι με αυτούς tour-operators αποκτούν μονοπωλιακή ισχύ και μετατρέπουν σε τσιφλίκι τους τον ελληνικό τουρισμό.

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε και στην αύξηση του ΦΠΑ που επιβλήθηκε στα νησιά του Αιγαίου με το τρίτο μνημόνιο, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος και διατύπωσε το εξής ερώτημα: «Πώς από τη μία πλευρά με την έκθεση της η Επιτροπή ζητά την μείωση του ΦΠΑ κι από την άλλη -ως τρόικα- αυξάνει υπέρμετρα το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, διαλύοντας τον ελληνικό τουρισμό».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

[youtube url=”https://youtu.be/OpWsxE0P-78″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...