21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ν. Βαλαβάνη: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά – Δυσβάσταχτα τα βάρη για τους εργαζόμενους. Τα τελευταία 24ωρα ο κανιβαλισμός γνώρισε νέες όψεις. Δεν αξίζει σε εμένα και στον Γιάνη Βαρουφάκη τέτοια αντιμετώπιση»

Ημερομηνία:

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, δήλωσε, κατά την παράδοση της θέσης της, ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξαν κάποια θετικά βήματα στο υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο το οποίο έχει τεθεί στην κυβέρνηση, είναι δύσκολο να υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα

Όπως τόνισε η κ. Βαλαβάνη, είναι δύσκολο να υπάρξει δικαιότερο φορολογικό σύστημα στο πλαίσιο στο οποίο πρόκειται να κινηθεί η κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. «Αυτούς τους 6 μήνες ζήσαμε χωρίς τρόικα κ αυτό μας επέτρεψε να νομοθετήσουμε όπως θέλαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως εύχεται στον Τρύφωνσ Αλεξιάδη «όλη την καλή τύχη του κόσμου για να τα καταφέρει», τονίζοντας πως θα του χρειαστεί.

Αναφερόμενη στο μέχρι τώρα έργο του ΥΠΟΙΚ το τελευταίο εξάμηνο, υποστήριξε πως δεν μπόρεσαν να πετύχουν θεαματικά αποτελέσματα και στάθηκε στην «πολύ θετική» ρύθμιση των 100 δόσεων, που μπορεί να προσφέρει στα ταμεία του κράτους.

«Με τη ρύθμιση των 100 δόσεων πήραν ανάσα χιλιάδες πολίτες και μικροεπιχειρήσεις, που μπόρεσαν να δουν το μέλλον με αισιοδοξία. 880.000 άνθρωποι και επιχειρήσεις μπήκαν στη ρύθμιση και εισπράχθηκαν μέχρι στιγμής 800 εκατομμύρια και αν αυτό συνεχίσει μέχρι το 2015 θα υπάρχουν έσοδα 1,2 δισ», ενώ έκανε έκκληση για να προστατευθεί  αυτή η ρύθμιση. Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι θα υποστούν δυσβάσταχτα χρέη, καθώς το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση δεν επιτρέπει μεγάλες αποκλίσεις από το υπάρχον σύστημα φορολόγησης.

Τέλος, τόνισε ότι αποχωρεί «με το κεφάλι ψηλά» και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία 24ωρα ο κανιβαλισμός γνώρισε νέες όψεις. Δεν αξίζει σε εμένα και στον Γιάνη Βαρουφάκη τέτοια αντιμετώπιση»

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5y3-Weh0b60″]

Αλεξιάδης: Δεν έχουμε δικαιολογία για την μη πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο αντικαταστάτης της κ. Βαλαβάνη, Τρύφωνας Αλεξιάδης, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει από μέρους μας  δικαιολογία να μην πράξουμε αυτά που λέμε για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

«Βασική μου αρχή», δήλωσε ο Τ. Αλεξιάδης, «είναι να λύνω τα προβλήματα και όχι να τα περιγράφω», ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα «πατήσει» πάνω στα θετικά βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Παράλληλα τόνισε πως «θα ξεκινήσουν άμεσα σαρωτικοί έλεγχοι» για την πάταξη της φοροδιαφυγής» και πρόσθεσε ότι το κράτος δεν αντέχει να χάσει ούτε ένα ευρώ από φοροφυγάδες και λαθρέμπορους. «Θέλω να διαβεβαιώσω πως έχω πλήρη γνώση των προβλημάτων και θα συγκρουστούμε με όσους δεν θέλουν την εξυγίανση. Έχουμε πίστη πως θα επιτύχουμε».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις και κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν στις προθεσμίες.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Dw88nULo8Ds”]

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...