21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ν.Δένδιας: Θα γελοιοποιηθούμε αν δεν ψηφίσουμε την συμφωνία

Ημερομηνία:

Προτρέπει την ηγεσία της Ν.Δ να μην αναζητήσει τρόπους ώστε να πει «όχι» σε τυχόν συμφωνία με τους δανειστές, αφού τόσο καιρό πιέζει στην αντίθετη κατεύθυνση

Ευθεία προειδοποίηση προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ώστε να μην εκβιάσει την καταψήφιση τυχόν συμφωνίας που θα προκύψει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, από τον Νίκο Δένδια. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και φερόμενος ως εκπρόσωπος της «καραμανλικής» πτέρυγας, επισήμανε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην γελοιοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha «ξέρω ότι δεν είμαι και πολύ ευχάριστος στην ηγεσία του κόμματός μου τον τελευταίο καιρό, λέγοντας την άποψή μου. Να επισημάνω όμως ότι είμαστε το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για μια συμφωνία. Δεν είναι εύκολο λοιπόν να πει κανείς ότι ‘πιέζουμε την κυβέρνηση για μια συμφωνία κι αν την κάνει θα απαντήσουμε ότι ‘δεν θέλουμε’. Φοβούμαι ότι θα μας γελοιοποιήσει.  Βεβαίως,  αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να εξετάσουμε και να κρίνουμε τους όρους, ώστε να αποφασίσουμε επί τη βάσει του συγκεκριμένου κειμένου. Γενικά, δεν είμαστε εχθρικοί σε μια συμφωνία. Ο σκοπός μας δεν είναι να ξεκινήσουμε και να βρούμε λόγους να την καταψηφίσουμε.

Είναι να πείσουμε την κυβέρνηση, με δική μας κομματική θυσία και κόστος. Καταλαβαίνω ότι στον κόσμο είναι πιο ευχάριστο να βγαίνεις, να καταγγέλλεις, να φωνάζεις, να βρίζεις. Δυστυχώς όμως, πρέπει να σώσουμε την Πατρίδα. Αυτός ο ρόλος έτυχε σε εμάς, τι να κάνουμε».

Απαντώντας σχετικά με την άμεση αντίδραση της Ν.Δ σε περίπτωση υπογραφής συμφωνίας επισήμανε επίσης: «Σας απαντώ ευθέως: Θα τη συζητήσουμε με ευρύ και ανοικτό πνεύμα. Είμαστε εκείνοι που πιέζουμε για συμφωνία και σε ένα βαθμό δείχνει και τη στάση μας. Δεν πρόκειται να είναι αρνητική. Από κει και πέρα, αν θα είναι μια συμφωνία που θα είναι απαράδεκτη, ανεκδιήγητη, μας προκαλεί συνειδησιακό πρόβλημα, θα πούμε στην ελληνική κοινωνία ανοικτά την άποψή μας. Σημασία έχει για τη χώρα να υπάρξει συμφωνία ούτως ώστε να αρθεί αυτό το αδιέξοδο».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ