28.8 C
Chania
Thursday, July 4, 2024

Ν. Καρβέλας: Ψήφισέ με! Θα σε απαλλάξω από τη γάγγραινα, από τον καρκίνο που λέγεται εκκλησία

Ημερομηνία:

Τη λύση για τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα καταπολεμήσουν τη φτώχεια τους θεωρεί πως έχει βρει ο Νίκος Καρβέλας ο οποίος μέσα από ένα βίντεο στο κανάλι του στο youtube προτείνει να «γκρεμίσουμε τις εκκλησίες».

Ο μουσικοσυνθέτης, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την άποψη ότι από την εκκλησία ξεκινάει το πρόβλημα καθώς «αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο».

«Ο πολίτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξουσία. Αγαπάει την εξουσία. Θέλει την εξουσία. Έχει ανάγκη από κάτι το οποίο δεν έχει ανάγκη. Οι αφανείς εξουσίες, οι οποίες κάνουν και όλη τη ζημιά, η μια λέγεται δημοσιογραφία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι αιχμή του δόρατος. Αυτοί κάνουν την περισσότερη δουλειά και αυτοί οι οποίοι κρατάνε όλη τη ρίζα του κακού, είναι κάτι που ακούει στο όνομα θρησκεία και κατ’ επέκταση εκκλησία.

Την ξέρω πάρα πολύ καλά τη λύση του προβλήματος. Οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα και τον τρόπο της επίλυσής του συνήθως είναι άνθρωποι αντιπαθητικοί, απεχθείς προς τον λαό, ο οποίος λαός θέλει αυτούς που τον έχουν καβαλημένο και τον πάνε στα τέσσερα μαζί με τα γκέμια. Πως να πείσεις έναν άνθρωπο ότι ο βασικός του εχθρός είναι ο καλύτερός του φίλος; Ο Θεός» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα είναι η εκκλησία. Από εκεί ξεκινάει όλο το πρόβλημα. Η εκκλησία, η οποία αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο και πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν όλα τα άλλα πρόβατα.

Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά, να κάνω ένα κόμμα, ψήφισέ με για να σε βοηθήσω να απαλλαγείς από το πρόβλημα. Πόσοι είναι εκείνοι που θα δεχτούν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που λέει “θα σε απαλλάξω από τη γάγγραινα, από τον καρκίνο που λέγεται εκκλησία”. Πόσοι είναι εκείνοι που θα πουν “ναι, αυτό θέλουμε, αυτόν περιμέναμε, αυτός είναι ο μεσσίας μας που θα μας οδηγήσει στη λύση της φτώχειας;”.

Η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα, είναι αρρώστια, αρρώστια του εγκεφάλου. Δηλαδή αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπευτεί η αρρώστια; Ναι. Ναι. Ναι. Αν έφτιαχνα ένα κόμμα, πόσοι θα ψήφιζαν τον Νίκο Καρβέλα που επιχειρεί να θεραπεύσει το πρόβλημα; Κανείς δε θέλει “Νίκους Καρβέλες”. Θέλει Μητσοτάκηδες, Κασσελάκηδες, Τσίπρες, θέλει τέτοιους ανθρώπους.

Πιστεύετε σε έναν Θεό ο οποίος δε βοήθησε ποτέ, και δε θα το κάνει γιατί δεν υπάρχει. Μιλάμε για 8 εκ. ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι εντελώς αποχαυνωμένοι και δε μπορούν να απαλλαγούν από την αποχαύνωση στην οποία τους έχει βουλιάξει ο Θεός τους»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά το 3ο Festum π – Φεστιβάλ Μουσικής και Μαθηματικών στα Χανιά

Για τρίτη χρονιά, η επιστήμη των Μαθηματικών συναντά την τέχνη της...

Ποια παιδιά επιλέχθηκαν στο Ολοήμερο Αθλητικό Οικολογικό Σχολείο Χανίων

Από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων ανακοινώθηκε ότι...

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ERASMUS + του ΜΑΙΧ με Ιταλικό Ινστιτούτο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα έργο από το ΜΑΙΧ στα...