21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ν. Μαριάς: Η Ελλάδα να κλείσει το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, να κλείσει το μουσείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία, να μην ανοίξει το τζαμί στον Βοτανικό

Ημερομηνία:

Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια μεθόδευε την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε ως Ευρωβουλευτής το διάστημα 2014-2019 τον είχα καταγγείλει επανειλημμένα με παρεμβάσεις μου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: H  απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί είναι προκλητική, είναι ανιστόρητη, είναι εντελώς παράνομη. Παραβιάζει την απόφαση της Ουνέσκο που έχει κηρύξει την Αγιά Σοφιάμνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Αγιά Σοφιά  δεν είναι λάφυρο του Ερντογάν αλλά αντίθετα ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα. Είναι σύμβολο του Xριστιανισμού. Με την μετατροπή της σε τζαμί ο Ερντογάν προκαλεί και προσβάλλει όχι μόνο τους Χριστιανούς αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η παγκόσμια πολιτισμένη Κοινότητα οφείλει να αντισταθεί στην τουρκική πρόκληση  και στο δίλημμα πολιτισμός ή βαρβαρότητα να απαντήσει με έργα και με λόγια ΟΧΙ στη βαρβαρότητα, ΟΧΙ στη μισαλλοδοξία, ΟΧΙ  στον ισλαμικό φονταμενταλισμό.

Ιδίως τα ορθόδοξα έθνη, πρέπει να βρεθούμε μαζί στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στη σύγχρονη αυτή άλωση της Αγίας Σοφίας, ενάντια στη βεβήλωση του μεγαλύτερου ναού της Ορθοδοξίας, ενάντια στην προσβολή της χριστιανικής μας πίστης.

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: Η Ελλάδα πρέπει εδώ και τώρα να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Να κλείσει το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, να κλείσει το δήθεν μουσείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία απαγορεύοντας κάθε κυκλοφορία προσώπων και εμπορευμάτων, να μην ανοίξει το τζαμί στον Βοτανικό, να κλείσει τα εκατοντάδες παράνομα τζαμιά που λειτουργούν οι παράνομοι μετανάστες, να σταματήσει τα τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει από την ΕΕ την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας που να συμπεριλαμβάνουν διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, απαγόρευση χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τούρκων αξιωματούχων, απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ τούρκων αξιωματούχων και εμπάργκο στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στην ΕΕ.

Γιατί μόνο έτσι θα στείλουμε το μήνυμα στον Ερντογάν ότι η Αγιά Σοφιά είναι και παραμένει ο μεγαλύτερος ναός της Ορθοδοξίας τον οποίο αυτός δεν μπορεί να βεβηλώνει με τις πράξεις του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...