20.4 C
Chania
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026

Ν. Μπογιόπουλος: Υπάρχει ο Αντάρτης του ΕΛΑΣ και υπάρχει και το ΕΛΑΣ του Τσίπρα

Ημερομηνία:

Φαρμακερό το σχόλιο του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου για το όνομα του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα:

Αυτός αριστερά (πάντα αριστερά) είναι ο Αντάρτης του ΕΛΑΣ. Αυτός δεξιά, δίπλα στον “αγγελικό” Τραμπ, είναι ο Τσίπρας, που σήμερα βάφτισε το νέο κόμμα του… ΕΛΑΣ.

Θυμίζω:

Ο όρκος του ΕΛΑΣίτη, γραμμένος από το χέρι του Άρη στη Γραμμένη Οξιά, έλεγε:

«Εγώ παιδί του Ελληνικού Λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του Λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του».

Αυτός ήταν ο ΕΛΑΣ.

Ο ΕΛΑΣ δεν είχε σχέση με αυτούς που… διαπραγματεύονταν με τους εχθρούς του λαού. Τους πολέμησε. Ο ΕΛΑΣ δεν έκανε “μνημόνια” με τους κατακτητές της χώρας. Εκανε πόλεμο. Ο ΕΛΑΣ ορκιζόταν στο βιός του λαού. Δεν έκανε ηλεκτρονικούς τους πλειστηριασμούς. Ο ΕΛΑΣ δεν βάφτισε τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους… “θεσμούς”. Καθάρματα τους έλεγε. Και έτσι τους αντιμετώπιζε. Ο ΕΛΑΣ δεν έκανε το “όχι” – “ναι” και το “ναι” – “όχι”. Ο ΕΛΑΣ δεν βάφτισε “αγγελικούς” τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της πλουτοκρατίας, δεν έστησε “στρατηγικές στρατιωτικές συμφωνίες” μαζί τους, δεν παζάρεψε και δεν ξεπούλησε σπιθαμή της ελληνικής Γης, δεν πέρασε ποτέ από τα “go back Μέρκελ” στα “μαντάμ” Μέρκελ.

Βέβαια, οι “Τσιριμώκοι” του συστήματος δεν ορρωδούν προ ουδενός. Το είχαν ξανακάνει το 2015, τότε που πήγαν στον τοίχο της Καισαριανής, νομίζοντας ότι θα μπορούσαν ποτέ να λερώσουν ό,τι δεν φτάνει το μπόι τους.

Επιβεβαιώνεται.

Το σύστημα της ολιγαρχίας, το καθεστώς της πλουτοκρατίας, πάντα χρειαζόταν και πάντα θα χρειάζεται τους γιαλαντζί αριστερούς, τους «μαϊμού» αριστερούς, τους δημαγωγούς τάχα μου αριστερούς, τους πολιτικούς απατεώνες, τους πολιτικά ξεπουλημένους και τους πολιτικά ξετσίπωτους.

Αυτή η τάχα μου “Αριστερά” είναι τόσο “Αριστερά” όσο σοσιαλιστικό είναι το ΠΑΣΟΚ κι όσο “δημοκρατικιά” είναι η ΝΔ. Επιβεβαιώνεται.

Δεν υπάρχει “Αριστερά” που διαπραγματεύεται με κατσαπλιάδες. Δεν υπάρχει “Αριστερά” που συντροφεύει με τους γύπες. Eκείνη η “Αριστερά”, που καμώνεται την Αριστερά έχοντας για πυξίδα την ικανοποίηση των τίγρεων, δεν κάνει διαχείριση του καπιταλισμού. Είναι ο καπιταλισμός που τη διαχειρίζεται. Και κείνη του προσφέρει ό,τι έχει. Με πρώτη την ξεδιαντροπιά της.

***

Σημείωση: Υπάρχει και το ΕΛ.ΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας. Απείρως, φυσικά, κοντύτερα σε όσους κάνουν καριέρα πορευόμενοι “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ