13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ν. Παρασκευόπουλος: Αναπηρία 98% έχει ο Σάββας Ξηρός – Προτείνει έκτιση κατ’ οίκον ως απόλυση

Ημερομηνία:

Αναπηρία 98% έχει ο Σάββας Ξηρός, αποκάλυψε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στην συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η οποία συζητά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

«Δεν θέλουμε να ερμηνευθεί μετατροπή της εκτέλεσης της ποινής σε έκτιση κατ’ οίκον ως απόλυση, αλλά μόνο ως αλλαγή του τρόπου έκτισης. Αυτό σημαίνει ότι η τιμωρία συνεχίζεται. Η μομφή της Δικαιοσύνης παραμένει ανεξίτηλη», υπογράμμισε ο Ν. Παρασκευόπουλος και τόνισε ότι ο Σ. Ξηρός «σύμφωνα με την διάγνωση της Διεύθυνσης Αναπηρίας του ΙΚΑ έχει αναπηρία 98%. Αυτό σημαίνει ένα άνθρωπο που σχεδόν πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επιπλέον υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνει ότι οι όροι κράτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι κατάλληλοι ειδικά για την πάθηση που έχει στα μάτια».

Όπως ανέφερε ο υπουργός από την ρύθμιση θα ωφελούνταν 3 κρατούμενοι, ο Σ. Ξηρός και άλλοι δύο καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο εκ των οποίων ο ένας ήδη απεβίωσε.

Νωρίτερα ο Γιώργος Μομφεράτος, μέλος του συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τρομοκρατίας «Ως εδώ», είχε τονίσει ότι δεν πρέπει να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός. «Μπορεί ο υπουργός να ισχυρίζεται ότι ο νόμος δεν είναι φωτογραφικός, αλλά οι ωφελούμενοι από τις διατάξεις έχουν. Και το ονοματεπώνυμο που ηχεί στα δικά μας αυτιά είναι του Σ. Ξηρού», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «δικαιούται κάθε ιατρική περίθαλψη, επειδή η δημοκρατία ευτυχώς δεν εκδικείται, αλλά μέσα στη φυλακή».

«Η διάταξη έχει σκοπό να τον απελευθερώσει», σύμφωνα με τον Γ. Μομφεράτο, που θεωρεί ότι «η τρομοκρατία δεν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι στυγνή και μαύρη βία. Και η βία καταλύει την δημοκρατία». Ο Γ. Μομφεράτος αναφέρθηκε στο «τέρας του εξτρεμισμού». «Να μην προσαρμόζεται η δικαιοσύνη στα μέτρα των τρομοκρατών. Και τα θύματα, αν και απόντα, δικαιούνται», κατέληξε ο εκπρόσωπος του συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τρομοκρατίας «Ως εδώ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...