Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Χουντής: «Οι μονομερείς απειλές και εκβιασμοί προς την Ελλάδα έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο/αποθήκη προσφύγων»

Υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που θα δεχτεί να γίνει η χώρα αποθήκη προσφύγων; Γιατί αυτό σημαίνει η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης και hotspots –που υποτίθεται ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με προγράμματα ενδοευρωπαϊκής μετεγκατάστασης- όταν η Τουρκία δεν συμμορφώνεται, αρνείται την πάταξη κυκλωμάτων διακινητών, δεν τιμά την εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής, αλλά ούτε και τα κράτη μέλη είναι διατεθειμένα να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και τη μετεγκατάσταση των έστω 160.000 προσφύγων.

Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που θέτει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, προς την Ευρ. Επιτροπή. Υπογραμμίζει επιπλέον, ότι τα hotspots και η εσωτερική μετεγκατάσταση πάνε μαζί, αλλά αδυνατεί προφανώς να την εφαρμόσει η ΕΕ.

Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του παραθέτει στοιχεία που αναδεικνύουν τη μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών συμφωνηθέντων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα μόνο 17 κράτη μέλη συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των 160.000 προσφύγων, προσφέροντας μόλις 4.237 θέσεις, ενώ οι αφίξεις προσφύγων από τη Μεσόγειο έφτασαν από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα τις 542.000. Παράλληλα, πρόσφατα στοιχεία εισροών μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα αναδεικνύουν απροθυμία συνεργασίας, καθώς οι αφίξεις (Ιανουάριος 2016) άγγιξαν τις 42.797 (με μόνο 130 δεκτές επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία), έναντι 1.694 αφίξεων τον Ιανουάριο του 2015.

Καταλήγοντας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίζει ότι, σε αυτό το περιβάλλον μηδενικής προόδου σε όλα τα συμφωνηθέντα, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε επίπεδο ΕΕ-Τουρκίας, η Ελλάδα στοχοποιείται και δέχεται αναιτιολόγητες πολλαπλές απειλές από την ΕΕ όπως, έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν, κλείσιμο συνόρων με εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα, δημιουργία στρατοπέδου προσφύγων 400.000 θέσεων στην Αθήνα, ασφυκτικές προθεσμίες δημιουργίας hotspots, κλπ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Metron Analysis: Άρχισαν τα «όργανα», έως 25% αθροιστικά η ακροδεξιά – «Bουτιά» στην αξιολόγηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση σε αντίθεση με την τάση βελτίωσης τον περασμένο μήνα, παρά τη…

9 hours ago

Ν. Κανέλλου: Το εργαστηριακό ψάρι δεν είναι απομίμηση ψαριού

Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business, με τη Μαρία Σμιλίδου, μίλησε η καθηγήτρια Διατροφής…

11 hours ago

Απειλές Τραμπ κατά Πούτιν αν δεν σταματήσει ο “γελοίος πόλεμος” στην Ουκρανία

Απειλές κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν δεν σταματήσει άμεσα ο πόλεμος…

11 hours ago

Αποκαλυπτική έρευνα για την ακρίβεια: 63% ακριβότερο το καλάθι με βασικά τρόφιμα σε σύγκριση με το 2021 – Μειώθηκε η ιδιοκατοίκηση, αυξήθηκαν τα επιτόκια

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) για…

12 hours ago

Σωκράτης Φάμελλος: «Είναι παράλογο τα κέρδη των τραπεζών να είναι 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο»

«Την ανάγκη αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου και αύξηση της παρέμβασης της πολιτείας και στους…

12 hours ago

Λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών στο κύκλωμα βρεφών: Σε εξέλιξη η έρευνα για τη ‘βιομηχανοποίηση’ των γεννήσεων

Στις 7-8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται…

12 hours ago

This website uses cookies.