15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Ν. Χουντής: Στις 2,5 ώρες που κράτησε το debate δεν ακούστηκε η λέξη “ανεργία”

Ημερομηνία:

Ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Ν. Χουντής, μιλώντας σε Ρ/Σ σχετικά με το debate Τσίπρα- Μεϊμαράκη, μεταξύ άλλων σημείωσε:

“Στην Ελλάδα, την πρωταθλήτρια της ανεργίας σ’ όλη την ΕΕ, με 26,6% και 1.272.541 ανέργους, που η ανεργία των νέων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η μετανάστευση, είναι 51,4% και 4 μέρες πριν τις εκλογές, στο πολυδιαφημιζόμενο debate μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη διάρκειας 2,5 ωρών, όχι μόνο δεν ακούστηκαν προτάσεις για το μεγάλο αγώνα που πρέπει να γίνει με οριζόντιες αλλά και στοχευμένες δράσεις για τη μείωση της ανεργίας, αλλά δεν ακούστηκε καν η λέξη ανεργία.

“Είναι προφανές, σημείωσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, ότι οι λέξεις σαν την ανεργία είναι απαγορευμένες στο λεξιλόγιό τους, όχι μόνο γιατί ξύνουν πληγές αλλά και γιατί με το κοινό τους πρόγραμμα που είναι το 3ο Μνημόνιο, η ανεργία θα μεγαλώσει.”

Όπως διευκρίνισε ο Ν. Χουντής “στις 2,5 ώρες του debate η λέξη ανεργία ακούστηκε μόνο δύο φορές και μόνο επικουρικά. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η ανεργία δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και ο κ. Μεϊμαράκης ότι ο αριθμός των ανέργων μεγάλωσε το α΄εξάμηνο του 2015, παρά την αύξηση του τουρισμού.”

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει η Αριστερή ψυχή του

Εν τω μεταξύ, μιλώντας σήμερα στην ΕΑΒ, κατά τη διάρκεια περιοδείας, ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει η Αριστερή ψυχή του.

Έφυγαν όσοι πίστευαν οτι πρέπει να προστατεύσουν την «αξιοπρέπεια» της χώρας. «Αξιοπρέπεια» ήταν η λέξη-κλειδί στις προηγούμενες εκλογές και στο δημοψήφισμα. Τώρα έχει εξαφανιστεί απο το πολιτικό λεξιλόγιο, όπως και η λέξη κυριαρχία, αλλά και άλλες λέξεις που σπανίζουν, όπως ανεργία, μισθοί, συντάξεις, που οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν αποφασίσει να πετσοκόψουν.

Έφυγαν και κάποιοι απογοητευμένοι από τα μεγάλα ψέματα, από την κοροϊδία. Αισθάνονται προδομένοι, χωρίς ελπίδα. Δεν είναι αναποφάσιστοι. Είναι αηδιασμένοι. Δεν θέλουν να ακούνε για εκλογές. Εμείς τους λέμε ΟΧΙ. Να μην αποστρατευτούν, να μην κάνουν το χατίρι στο μνημονιακό μπλόκ. Γιατί τελικά αυτός είναι ο σκοπός των μνημονιακών δυνάμεων, μέσα και έξω απο την χώρα: Η αποστράτευση των πολιτών, η παραίτηση, η μοιρολατρία.

Εμείς τους λέμε να μην φύγουν από τους αγώνες! Τους λέμε να ενισχύσουν την Λαϊκή Ενότητα. Να δυναμώσουν την φωνή αυτών που επιμένουν να αντιστέκονται στα μνημόνια, στη σιδηρα πειθαρχία της Γερμανικής Ευρώπης, στην ανεργία, στη διαρκή λιτότητα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ