17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Ν. Χρυσόγελος: Κόπηκε το “ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ” λόγω προβλημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα;

Ημερομηνία:

Λόγω προβλήματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα φαίνεται ότι κόπηκε το “ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ”. Αυτό επισημαίνει με κείμενο που ανέρτησε ο πρώην ευρωβουλευτής του συνδυασμού Νίκος Χρυσόγελος.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

Κόπηκαν κόμματα από τις εκλογές – όπως και το “ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ” λόγω προβλημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα;

Χθες ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε ότι έκοψε το συνδυασμό ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις #εκλογες2023. Σήμερα δημοσιοποιηθήκε το σκεπτικό της απόφασης:
“(κόπηκε) 5. Του συνασπισμού συνεργαζόμενων κομμάτων ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ, καθόσον δεν υπέβαλε την κατά τις διατάξεις του άρθρου 34 παρ. 1-6 του π.δ. 26/2012 δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη του άρθρου 33 του ίδιου προεδρικού διατάγματος, εντός της οριζόμενης στην παράγραφο 1 του άρθρου 34 τούτου προθεσμίας.
Όμως πέρα από το ότι είχαμε επισημάνει ότι υπήρχαν τεχνικά και άλλα προβλήματα στην διαδικασία, το Υπουργείο Εσωτερικών
έστειλε μήνυμα που λάβαμε και ε μείς – και κατά συνέπεια ακολουθήσαμε και δεν κλείσαμε την υποβολή στις 24.00 το βράδυ της 29ης Απριλίου αλλά στις 16.00 της 30ης Απριλίου-
Το μήνυμα του υπουργείου εσωτερικών:
“…Έως τις 30 Απριλίου στις 4 μ.μ. η υποβολή υποψηφιοτήτων για τους συνδυασμούς που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία
Εξαιτίας της μεγάλης πίεσης που δέχτηκ”ε το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των υποψηφιοτήτων κατά τη λήξη της προθεσμίας και δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη φορά λειτουργίας του, το Υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει τη δυνατότητα στους υποψήφιους συνδυασμούς που εκκίνησαν τη διαδικασία εμπρόθεσμα αλλά δεν κατάφεραν να την ολοκληρώσουν, να το πράξουν έως το απόγευμα της 30ης Απριλίου και ώρα 4 μ.μ.
Με εκτίμηση,
Δήμητρα Πολυχρονοπούλου”
Επομένως τόσο για το ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ όσο και για όλα τα κόματα που κόπηκαν για τον ίδιο λόγο θέλουμε να υπάρξει διορθωτική κίνηση και να επιτραπεί η συμμετοχή τους στις εκλογές. Δεν μπορεί να κόβονται κόμματα για …τεχνικούς λόγους της πρωτοεμφανιζόμενης πλατφόρμας. Το Πράσινο & Μωβ Πράσινο & Μωβ #ΠράσινοΜωβ θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για να διορθωθεί η απόφαση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ