16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

“Ξέρω πώς είναι”: Ο φούρναρης στην Κω που έφυγε παιδί στην Αυστραλία και μοιράζει ψωμί στους πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Μάθημα ανθρωπιάς παραδίδει ένας φούρναρης από την Κω, ο οποίος μοίραζε καθημερινά ψωμί στους πρόσφυγες του νησιού.

Η μαρτυρία του φούρναρη που φιλοξενείται στη σελίδα Humans of New York στο Facebookκάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς τον έχουν μνημονεύσει πολλοί, ανάμεσά τους και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εκείνος από την πλευρά του, δεν θεωρεί πως κάνει κάτι τόσο συγκλονιστικό. Θεωρεί πως κάνει το αυτονόητο, γιατί έχει ζήσει την προσφυγιά και δεν ξεχνά…

«Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και είχε οκτώ παιδιά. Πήγα στην Αυστραλία όταν ήμουν 15 ετών γιατί η οικογένειά μου δεν είχε λεφτά για να τραφούμε. Ήμουν σε ένα πλοίο για 40 μέρες. Όταν έφτασα, δεν μπορούσα να βρω δουλειά, δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά και κοιμόμουν στους δρόμους. Ξέρω πως είναι. Οπότε κάθε μέρα πηγαίνω στο λιμάνι και δίνω ψωμί στους πρόσφυγες. Ο γιος του είναι συνεταίρος μου. Λέει: Μπαμπά, σε παρακαλώ. Είναι καλό να βοηθάς. Αλλά όχι κάθε μέρα. Αλλά πηγαίνω κάθε μέρα γιατί ξέρω πως είναι να μην έχεις τίποτα», λέει ο φούρναρης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...