21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ξέσπασμα Μητροπολίτη Αλεξανδρείας: Το ποίμνιό μας περιμένει να ακούσει για τα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας, να του μιλήσουμε για την αγάπη του Χριστού, όχι για θεολογικές αναλύσεις

Ημερομηνία:

Να μήν αναλώνονται μόνο με τις θεολογικές αναλύσεις αλλά να σταθούν και στην ουσία, ζήτησε με παρέμβασή του στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr o Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄, μετά από πολύ ώρα θεολογικών συζητήσεων κατά την απογευματινή συνεδρία, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “οι αρχιερείς που κάνουν ιεραποστολή όταν επιστρέψουν στον τόπο τους θα κληθούν να απαντήσουν σε ουσιαστικά ζητήματα”.

“Πως θα επιστρέψουμε στην Αμερική, στην Αλβανία, στην Σερβία στην Αφρική να πούμε τι στον κόσμο μας; Για το πρόσωπο και τον άνθρωπο; Το ποίμνιό μας περιμένει να ακούσει για τα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας να του μιλήσουμε για την αγάπη του Χριστού να του δώσσουμε ένα πιάτο φαγητό” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, και καταχειροκροτήθηκε από όλους!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...