19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ξανά απλήρωτες οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών

Ημερομηνία:

Με επιστολή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προς τις Διοικήσεις της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για μια ακόμη φορά μέσα στο 2020 παρατηρεί απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή των τακτικών δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, λόγω μη έγκαιρης έγκρισης του κονδυλίου του τριμήνου (αυτή τη φορά του τελευταίου τριμήνου Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020).

Επίσης, παρατηρείται πολύμηνη αργοπορία στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών (σε πολλά νοσοκομεία είναι τουλάχιστον έξι μήνες ενώ σε άλλα μέχρι ενάμιση χρόνο), ενώ δεν έχει γίνει ακόμη νομοθετική ρύθμιση για το πλαφόν των πρόσθετων εφημεριών από το 9%, το οποίο έληξε 30/6/2020, στο 15% και πρέπει να ρυθμιστεί αναδρομικά από 30/6/2020 με επέκταση ισχύος έως 21/12/2020.

Επειδή το πρόβλημα έχει επισημανθεί πολλές φορές από εμάς και δε λύνεται, θεωρούμε εξοργιστική τη στάση της κυβέρνησης που από τη μία δήθεν επαινεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς και από την άλλη δεν εκπληρώνει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντί τους όπως την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους εφημεριών.

Απαιτούμε την άμεση λύση του θέματος και την πειθαρχική τιμωρία των αρμοδίων που ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...