15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ξανθός για μελέτη Τσιόδρα: Βαρύτατα εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης από την μελέτη για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ

Ημερομηνία:

Δήλωση για την μελέτη Τσιόδρα για την θνητότητα στις ΜΕΘ που ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού έκανε ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. «Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστημονικής μελέτης για την αυξημένη θνητότητα στη χώρα μας, ειδικά στο πεδίο των Μ.Ε.Θ. λόγω της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας και της έλλειψης προετοιμασίας του ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Μητσοτάκης είναι βαθύτατα εκτεθειμένος.

Έσπευσε πριν από λίγο καιρό να πει δημόσια ανερυθρίαστα ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι επιβαρύνεται δραματικά η κατάσταση των διασωληνωμένων εκτός εντατικής».

Και ο κ. Ξανθός συνεχίζει: «Η επιστημονική έρευνα και οι τεκμηριωμένες δημοσιεύσεις των επιστημόνων αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει. Προχθές μάλιστα οι εκπρόσωποι των εντατικολόγων της χώρας κράτησαν πολύ σημαντικές αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, μιλώντας για αδόκιμη αναφορά.

Θεωρώ ότι αυτό που προκύπτει πλέον είναι ότι έχουμε στη χώρα αποτρέψιμους θανάτους οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε έγκαιρα και σωστά η κατάλληλη προετοιμασία των δημόσιων νοσοκομείων, των δημόσιων Μ.Ε.Θ., εάν είχε έγκαιρα επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και είχε αναλάβει μαζί με τα στρατιωτικά νοσοκομεία ένα σημαντικό μέρος από τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό.»

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Ο κ. Μητσοτάκης ή πρέπει τώρα να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη ή θεωρώ ότι οδηγεί στην πλήρη ανυποληψία, όχι μόνο της κυβερνητικής διαχείρισης, αλλά δυστυχώς της πολιτείας και των θεσμών.

Η κοινωνία είναι δύσπιστη, απαιτεί εξηγήσεις, βιώνει μια τραγική πραγματικότητα, είναι σε εξέλιξη μια υγειονομική τραγωδία στη χώρα, υπάρχει τρομερή ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την υγεία, για τη δουλειά, για το εισόδημα και την επιβίωση των ανθρώπων και αυτό που απαιτούν οι πολίτες είναι διαφάνεια, αξιοπιστία και βεβαίως ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας και του κράτους πρόνοιας» κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Ξανθός.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ